Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Θα "αναστηθεί" το Wikileaks;



 "Οι απειλές θανάτου εναντίον μας είναι γνωστές στο κοινό. 
Αλλά παίρνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα στα όρια των δυνατοτήτων μας για να αντιμετωπίσουμε μιαν υπερδύναμη", υποστήριξε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Άσανζ,μέσω της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας Guardian. 



Ο Άσανζ πλέον θεωρείται ο νούμερο ένα "δημόσιος κίνδυνος" για τις ΗΠΑ και όχι μόνο. Προς το παρόν πάντος οι αμερικανοί έχουν κατορθώσει να "σκοτώσουν" το Wikileaks.

Ο κ. Ασανζ καταζητείται από τη Σουηδία, ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ σε σχέση με μια έρευνα για "βιασμό και σεξουαλική επίθεση" το 2008 στη Σουηδία.

Νωρίτερα, το EveryDNS.net είχε ανακοινώσει ότι διέκοψε την υπηρεσία Wikileaks έπειτα από μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ιστότοπου.

Σε άλλο μήνυμα στο Twitter, τo Wikileaks είχε αναφέρει νωρίτερα ότι "η διεύθυνση Wikileaks.org "σκοτώθηκε"  από το  αμερικανικό everyDNS.net έπειτα από ισχυρισμούς για μαζικές επιθέσεις". Σε αυτού του είδους τις επιθέσεις, μεγάλος αριθμός υπολογιστών φορέων ιού συνδέονται ταυτόχρονα με έναν ιστότοπο, θέτοντάς τον εκτός λειτουργίας.

Την Τετάρτη ο ιστότοπος Wikileaks εκδιώχθηκε από τον αμερικανικό εξυπηρετητή (server) Amazon και βρήκε καταφύγιο στον γαλλικό OVH για μέρος του υλικού του. Το υπόλοιπο υλικό παραμένει στη Σουηδία.
"Ενισχύστε μας" , αναφέρεται επίσης στο μήνυμα, που παρέχει link που παραπέμπει σε ιστοσελίδα δωρεών.

Ο δικηγόρος του Wikileaks στο Λονδίνο, Μαρκ Στίβενς, εκτίμησε πως πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις
βρίσκεται ένα κράτος και πως οι απόπειρες για να τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπος περιλαμβάνονται σε γενικότερο σχέδιο για να σιωπήσει ο δημιουργός του Τζούλιαν Ασάνζ, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στην Σουηδία.


«Κάποιος, πιθανότατα κρατικός παράγων, ανέλαβε τον έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων ευάλωτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, και τους κάνει να συνδέονται ταυτόχρονα με τον ιστότοπο Wikileaks...αυτά τα εκατομμύρια των στιγμιαίων εισόδων τον θέτουν εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Υπάρχει μία σειρά συντονισμένων ενεργειών και, ως δικηγόρος με επαγγελματική εμπειρία κατά κυβερνήσεων, αλλά και με κυβερνήσεις, αναρωτιέμαι για το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν την εβδομάδα που δημοσιεύονται τα διπλωματικά τηλεγραφήματα», επεσήμανε ο Στίβενς.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: