Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Οι "μη παραγωγικοί" όλου του κόσμου εύχονται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα φετινά «γκρίζα» Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται από τα συμπτώματα «εθνικής κατάθλιψης» που εμφανίζει σχεδόν κάθε πολίτης αυτής της χώρας. 


Το «σοκ και δέος» της οικονομικής κρίσης μας κεραυνοβόλησε.
Η Ελλάδα των «καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων», του «υψηλού βιοτικού επιπέδου» και της «ευρωζώνης» έγινε μέσα σε έξι μόλις χρόνια το «πειραματόζωο» των επώνυμων μεν ,αόρατων δε «οίκων αξιολόγησης».
Οι κρίσεις κρύβουν πάντα ευκαιρίες λένε. Δεν εννοούμε τις οικονομικές. 

Είναι ίσως ώρα να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο με όρους οικονομικούς. Ίσως ο «οικονομικός Αρμαγεδών» που ζούμε να είναι η αφορμή και η ευκαιρία για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ανθρώπινα. Να νοιαστούμε γι΄ αυτόν που ζει δίπλα μας,όχι για το τι έχει και τι κατέχει,αλλά απλά για την ύπαρξή του.

ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ

Διανύουμε μία περίοδο που κοινωνικές τάξεις μάχονται η μία την άλλη. Συντεχνίες που πλήττονται αντιδρούν σπασμωδικά και στρέφονται εναντίον άλλων. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους.
Πολλοί ήταν αυτοί που δέχτηκαν δίκαια αλλά και άδικα πολλές φορές κριτική για το εργασιακό τους στάτους,μόνο και μόνο για να δικαιολογηθεί το δόγμα του «μαζί τα φάγαμε».Το οποίο , ακόμη κι αν σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις δεχτούμε ότι ίσχυσε ,δεν απαντά στο ποιος έκανε τη πρόσκληση για να καθήσουμε στο τραπέζι. Όχι βέβαια οι εργαζόμενοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ,αλλά οι αγωνιούντες να εκλεγούν πολιτευτές και πολιτικοί.,που μοίραζαν μισθούς έναντι ψήφων.


Σε ετοιμότητα στη Λήμνο


Οι πρώτοι που ένοιωσαν για τα καλά τις συνέπειες της «κυβερνητικής επικοινωνιακής καταιγίδας» ήταν οι ένστολοι. Κρεμάστηκαν ...στα μανταλάκια ως περίπου εξαιρετικά προνομιούχοι που βουλιάζουν το δημόσιο ταμείο! Ο Α/ΓΕΕΘΑ, έχει μισθό περίπου 3000 ευρώ,αναφέρουμε ενδεικτικά.

ΚΟΣΣΟΒΟ


Το μήνυμα πέρασε και «χωνεύτηκε». Έτσι φθάσαμε στη θεωρία των «μη παραγωγικών»!
Όλα αυτά όμως είναι πλέον παρελθόν,έστω κι αν έχουν διαμορφώσει ένα ζοφερό παρόν. Το ζήτημα είναι το αύριο.
Τα Χριστούγεννα ,είναι η γιορτή της ελπίδας. Είναι μια αισιόδοξη γιορτή. Ας αισιοδοξήσουμε λοιπόν,ότι όλα τελικά θα πάνε καλά κι ας μην ξεχνάμε ότι αυτό εξαρτάται πρώτα απ΄ όλα από εμάς τους ίδιους. Κυρίως ας μην το βάλουμε κάτω,όσο στραβά κι αν φαίνεται ότι πηγαίνουν τα πράγματα σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο. Δεν μπορεί να βρέχει κάθε μέρα. Θα βγει ο ήλιος. Ας αισιοδοξήσουμε. Είναι –ακόμη- δωρεάν!

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Το Onalert σας μεταφέρει τις ευχές όλων των «μη παραγωγικών» στελεχών των ΕΔ,που αυτές τις ημέρες ,αυτό το βράδυ Χριστουγέννων βρίσκονται μακρυά από τις οικογένειες τους εκτελώντας υπηρεσίες και αποστολές, η σημασία των οποίων δεν μπορεί να μετρηθεί με κανένα οικονομικό δείκτη . 


Από το Αφγανιστάν,το Κόσσοβο,τη Βοσνία,τη Γεωργία,τη Δυτ. Σαχάρα,τη Σομαλία,το Λίβανο κι όπου αλλού στον πλανήτη υπάρχουν Έλληνες στρατιωτικοί που εκτελούν το καθήκον τους,οι σκέψεις τους αυτές τις ώρες είναι κοντά στις οικογένειες που άφησαν πίσω τους. Πολλοί απ΄αυτούς συμμετέχουν σ΄αυτές τις διεθνείς αποστολές χωρίς να έχουν πειστεί απόλυτα για την χρησιμότητα και αποτελεσμάτικότητά τους. 


Πήγαν γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος να προσθέσουν κάποια χρήματα στον εξαιρετικά χαμηλό μισθό τους. Και εκτελούν την αποστολή τους άψογα.

Όλοι αυτοί αξίζουν μία σκέψη και μία αναγνώριση. Τίποτα περισσότερο ,τίποτα λιγότερο.

ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ


Αλλά κι όσοι αυτές τις ώρες τις περνάνε στο ποτάμι του Έβρου,στα φυλάκια των νησιών,στις φρεγάτες που περιπολούν στο Αιγαίο, στο κόκπιτ ενός μαχητικού αεροσκάφους, στους χειριστές των μεταγωγικών αεροσκαφών ,των ελικοπτέρων που είναι έτοιμοι να σώσουν ζωές μέσα στη νύχτα, αν χρειαστεί,αξίζει μία σκέψη θετική,μία ευχή για Καλά Χριστούγεννα.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά τους στρατιωτικούς που μπήκαν στον κόπο και μας έστειλαν φωτογραφίες,όπως το πλήρωμα της ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ που περιπολεί στο Λίβανο και της Φρεγάτας ΥΔΡΑ,που εκτελεί σκοπούν στο Αιγαίο. 


Το χαμόγελό τους στις φωτογραφίες που μας έστειλαν είναι ότι πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αντικρύσαμε αυτά τα Χριστούγεννα. 
Ας το κρατήσουμε μέσα μας. 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.


ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ


ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: