Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Σπύρος Σταματόπουλος:ο bloger που έκανε άνω-κάτω το ΓΕΣ.



Ο συνταγματάρχης-bloger αυτοσυστήθηκε στη κοινή γνώμη,μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 

Το Onalert,όπως και σχεδόν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σεβάστηκαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και όλες αυτές τις ημέρες δεν αποκάλυπταν το όνομα του συνταγματάρχη,όπως θα συνεχίσουμε να μην αποκαλύπτουμε το όνομα της συγκατηγορούμενής του και του ενός ακόμη υπόπτου που αναζητείται.

Αφού όμως ο συνταγματάρχης,δηλώνει δημοσίως ότι διαχειρίζεται το επίμαχο blog, λύνει και τα δικά μας χέρια. Όχι ότι δεν ήταν γνωστός εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πολύ πριν από τη σύλληψή του,οι πάντες στο υπουργείο Άμυνας γνώριζαν τη ταυτότητα του διαχειριστή.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αφού πληρώνει για την ΕΡΤ,έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική στην τηλεοπτική εκπομπή της κόρης του Α/ΓΕΣ. Κατά τ΄ άλλα ο συνταγματάρχης είναι αρκετά προσεκτικός στα όσα λέει στη συνέντευξή του.

Ο κ.Σταματόπουλος είχε επιλέξει να ασκεί οξύτατη κριτική μέσω των κειμένων που αναρτούσε στο blog του. Αγαπημένοι του στόχοι οι στρατιωτικοί και οι δημοσιογράφοι. Πολλά από όσα αναφέρονταν στα κείμενα αποδεικνύονταν  ανακριβή. Άλλες φορές όταν οι θιγόμενοι διαμαρτύρονταν έκανε πίσω .Άλλες πάλι όχι.
Διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση, η απλή ανακρίβεια έφθασε γρήγορα σε κείμενα άκρως προκλητικά και από εκεί η απόσταση για τη συκοφαντία και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, είναι εξαιρετικά μικρή. 

Τόσο μικρή που δεν την καταλαβαίνει ούτε αυτός που γράφει ,όποιος κι αν είναι αυτός. Ειδικά αν τα γραφόμενα δεν φέρουν και υπογαφή.

Το κείμενο για τη κόρη του Α/ΓΕΣ ήταν σκληρό και αποτέλεσε την αφορμή για τη σύλληψη του συνταγματάρχη. Είχαν προηγηθεί όμως πολλά άλλα κείμενα που “χτυπούσαν” αξιωματικούς και δημοσιογράφους με σχόλια καθόλου ευπρεπή.


Ο κ.Σπύρος Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961.

Τελείωσε το Θουκιδίδειο Λύκειο το 1979 οπότε εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ' όπου αποφοίτησε το 1983.

Είναι απόφοιτος όλων των υποχρεωτικών σχολείων του όπλου του και της Σχολής Επιτελών.Γνωρίζει Αγγλικά και Τούρκικα.

Έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και ως Επιτελής στο ΓΕΣ, στην ΑΣΔΕΝ, στο Α' ΣΣ και σχηματισμούς των Β' και Δ' ΣΣ. Ήταν επικεφαλής του πρώτου Ελληνικού Ειρηνευτικού τμήματος στο Κόσσοβο. Διετέλεσε Διοικητής του 567 Τάγματος Προκαλύψεως.


Αποστρατεύτηκε το 2007 κατόπιν αιτήσεως του, “μη αποδεχόμενος τη συνεχή εθνική, ηθική και πολιτική παρακμή της πατρίδος μας” και εντάχθηκε στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕ Αλίμου και Αγ. Δημητρίου καθώς και περιφερειακός συντονιστής εκλογικού αγώνος ΛΑ.Ο.Σ δήμων Β' Αθηνών.
Οι σχέσεις του με το ΛΑΟΣ διαταράχθηκαν μετά από τις εκλογές του 2009, οπότε και έφυγε από το κόμμα στέλνοντας μάλιστα και μια επιστολή στην οποία εξέφραζε τις διαφωνίες του ως προς τις επιλογές του κόμματος και του προέδρου του.

Γενικώς ο συνταγματάρχης περιγράφεται ως ένας “συγκρουσιακός” άνθρωπος. 

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ, γρήγορα συγκρούστηκε με μέλη του ΔΣ,το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του blog του!
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=1966

Δεν υπάρχουν σχόλια: