Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τα οδοιπορικά του ΓΕΣ και η αναμετάδοση των Ιμίων!




Επειδή διαπιστώσαμε ότι οι ένστολοι έχετε ,εξαγριωθεί με τον συνάδλεφο Δ.Βερύκιο για ρεπορτάζ του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ,περί οδοιπορικών και έχετε επικεντρώσει την κριτική σας στην "αναμετάδοση" του απόπλου του Στόλου μας κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων,θα μας επιτρέψετε μια μικρή διόρθωση για να είμαστε και να είσαστε ακριβείς:την αναμετάδοση του απόπλου την έκανε ο "γερόλυκος" της δημοσιογραφίας Δημήτρης Σταυρόπουλος ο οποίος επέβαινε σε ...κότερο.
Το ΓΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα η οποία όπως τη διαβάζουμε δεν είναι αισιόδοξη για τους στρατιωτικούς.Λέει η ανακοίνωση:

Η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ κωδικών του Προϋπολογισμού είναι μία συνήθης και αναγκαία πρακτική που διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού. 
Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάθε τέτοια μεταφορά εγκρίνεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια –όπως συμβαίνει για όλα τα υπουργεία- από τον Υπουργό Οικονομικών.

Το ΓΕΣ ζήτησε να εγκριθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η μεταφορά από πολλούς άλλους κωδικούς συνολικού ποσού 2.690.500 ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών εξόδων και το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και εκκρεμεί.

Η μεταφορά ποσών στον κωδικό των οδοιπορικών εξόδων δεν σημαίνει ότι μεταβάλλονται οι ενιαίοι διακλαδικοί κανόνες που ισχύουν πλέον ως προς τα οδοιπορικά. 
Οι κανόνες αυτοί μπορούν να μεταβληθούν μόνο με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και όχι με πρωτοβουλία των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: