Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Nότια Κορέα: "Την επόμενη φορά θα απαντήσουμε με αεροπορικό βομβαρδισμό"

 

Όπως ακριβώς είχε γράψει από την αρχή το defencenet.gr:

"Στο γάμο του Καραγκιόζη"ήταν οι βολές του νοτιοκορεατικού πυροβολικού την περασμένη εβδομάδα στο επεισόδιο με τον βομβαρδισμό του νοτιοκορεατικού νησιού.

Οι ισχυρισμοί των στρατιωτικών της Νότιας Κορέας πως τα πυρά του πυροβολικού που έβαλαν σε ανταπόδοση των πυρών της Βόρειας Κορέας χτύπησαν συγκεκριμένους στόχους στο έδαφός της κρίνονται τελικά ως μη ακριβείς ύστερα από την εξέταση δορυφορικών φωτογραφιών.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμύνης είχε ισχυρισθεί ύστερα από την επίθεση της Βόρειας Κορέας πως τα πυρά του πυροβολικού του πέτυχαν καίρια πλήγματα κατά στόχων στο έδαφος της Β. Κορέας, το κορυφαίο όμως στέλεχος της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης Kim Moo-Sung δήλωσε πως οι θέσεις του βορειοκορεατικού πυροβολικού έμειναν πρακτικά αλώβητες.

Αντίθετα από τα 170 βλήματα του βορειοκορεατικού πυροβολικού 80 από αυτά χτύπησαν τη διαφιλονικούμενη νήσο σκοτώνοντας 4 ανθρώπους. Η Ν. Κορέα σε απάντηση πραγματοποίησε βολές πυροβολικού με 80 περίπου βλήματα από το σύστημα αυτοκινούμενου πυροβολικού K-9 το οποίο έχει σχεδιαστεί και παράγεται εγχώρια.

Ο Kim Moo-Sung όμως εξετάζοντας δορυφορικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσιοποίησε ο οργανισμός του Stratfor και μιλώντας στο νοτιοκορεατικό υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε πως από τις 80 βολές οι 35 κατέληξαν στη θάλασσα οι 45 χτύπησαν βορειοκορεατικό έδαφος αλλά μόνο οι 14 από αυτές κατέληξαν σχετικά κοντά στις θέσεις του βορειοκορεατικού πυροβολικού πλήττοντας όμως φυτείες ρυζιού!

«Όταν οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις βολές οι Βόρειοι ήδη είχαν αποσυρθεί σε υπόγεια καταφύγια και ούτε ένα βλήμα κατόρθωσε να πλήξει τους στόχους» δήλωσε ο Kim. Ταυτόχρονα ο ίδιος κάλεσε το Στρατό να προβεί σε συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις λέγοντας πως κατόπιν των συγκεκριμένων στοιχείων ελπίζει να  πραγματοποιηθεί σειρά σοβαρών αναδιαρθρώσεων στο Στρατό της Νότιας Κορέας.

Image
Οι θέσεις του βορειοκορεατικού πυροβολικού έτσι όπως τις αποκάλυψε ο δορυφόρος

Image
Τα περίφημα 14 βλήματα από τα 80 που εξαπέστειλαν οι νοτιοκορεάτες στη Β. Κορέα. Κανένα από αυτά δεν πέτυχε τις θέσεις των βορειοκορεατικών ρουκετοβόλων που φαίνονται με την κίτρινη γραμμή

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: