Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Oκτώ εξόδους των CL-415 στο Ισραήλ


Συνολικά οκτώ εξόδους, δύο το κάθε ένα από τα τέσσερα CL-415 που εστάλησαν στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τις 09.10 μέχρι και 17.05. 

Στο μεταξύ η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, με ανακοίνωσή της, μεταφέρει τις ευχαριστίες του κράτους και του λαού του Ισραήλ προς την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Γιώργο  Παπανδρέου, για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Αθήνα στην καταπολέμηση των φονικών πυρκαγιών. 

«Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των πρωθυπουργών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου αντίστοιχα, ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε αμέσως απόφαση να αποσταλούν πέντε ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Ισραήλ. 

Τα αεροσκάφη έχουν ήδη προσγειωθεί στο Ισραήλ και αναμένεται να ξεκινήσουν το έργο τους σε λίγο σε συνεργασία με τις ισραηλινές Αρχές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών μας και η γρήγορη απόφαση να αποσταλεί βοήθεια στο Ισραήλ, συνάδει με τις νέες και πολύ θετικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. 

Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία του ελληνικού προσωπικού στην καταπολέμηση των πυρκαγιών είναι γνωστή και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Ισραήλ. 

 Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες που επικοινώνησαν με την πρεσβεία μας για να προσφέρουν τη συμπαράστασή τους και να μας εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. 

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη βοήθεια των φίλων και γειτόνων μας σε ώρα ανάγκης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: