Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκία: Το Ισραήλ επωφελείται από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks


Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ φαίνεται να «επωφελείται» από τον αντίκτυπο που έχει η διαρροή απόρρητων αμερικανικών εγγράφων μέσω του ιστότοπου WikiLeaks. 
 
«Πρέπει να αναλύσουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτό, ποιος το έκανε και γιατί, ποιος επωφελήθηκε και ποιος είναι το θύμα», δήλωσε ο Αταλάι απαντώντας σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

«Μας φαίνεται ότι η χώρα που δεν αναφέρεται συχνά, κυρίως στη Μέση Ανατολή, ή που φαίνεται να ευνοείται από αυτές τις εξελίξεις είναι το Ισραήλ. Έτσι το βλέπω όταν κοιτάζω το γενικότερο πλαίσιο του ποιος επωφελείται και ποιος είναι τι θύμα», επεσήμανε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έχει δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θα αναλύσει τις διαρροές, πρόσθεσε ο υπουργός.
Ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έδειξε το Ισραήλ ήδη από χθες.

«Πρέπει να δούμε ποια χώρα είναι ευχαριστημένη (από τις διαρροές). Το Ισραήλ είναι εξαιρετικά ευχαριστημένο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του AKP Χουσεΐν Τσελίκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει τη Δευτέρα «ότι το Ισραήλ δεν υπέστη καμία ζημιά» από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια: