Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Η. Πολατίδη προς τον Υπ Εξωτερικών για τις προκλήσεις της Τουρκίας


Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις με στόχο την Θράκη και τα Δωδεκάνησα. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Συμφώνως με δημοσιεύματα του θρακικού τύπου («Αντιφωνητής», 1/12/2010), αντιπροσωπία της αυτοτιτλοφορουμένης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» επισκέφθηκε στις 12/11/2010 τον Γερμανό Βουλευτή του SPD, Κριστόφ Στράσερ με σκοπό να τον ενημερώσει για τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητος της Δυτικής Θράκης»!

Ο πρόεδρος της ανωτέρω ψευτοομοσπονδίας, η οποία και αποτελεί ένα από τα κύρια όργανα της προκλητικής δραστηριότητος της Άγκυρας στην Θράκη και παράγοντας επικίνδυνης αποσταθεροποιήσεως στην περιοχή, Χαλίτ Χαμπίμπογλου ανέφερε στον Γερμανό Βουλευτή ότι υπάρχει αύξηση «επιθέσεων μίσους»(!) εις βάρος των μελών της μειονότητος, των συλλόγων και των τζαμιών της και του παρέδωσε σχετικό προπαγανδιστικό υλικό!

Η πρόκληση έφθασε μέχρι του σημείου να αναφερθούν από τον Χαμπίμπολγου και υποτιθέμενες επιθέσεις εις βάρος της «τουρκικής μειονότητος» στα νησιά μας, Ρόδο και Κω!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Στράσερ είναι ο β’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει εξουσιοδοτηθεί να ετοιμάσει αναφορά για την κατάσταση της ελληνομουσουλμανικής κοινότητος στα Δωδεκάνησα.

Ως εκ τούτου, ενέργειες όπως αυτές της ψευτοομοσπονδίας αυξάνουν τους κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα στην Θράκη από τις κλιμακούμενες το τελευταίο διάστημα επιθέσεις της Τουρκίας η οποία έχει ως δεδηλωμένο στόχο τον εκτουρκισμό της εκεί ελληνομουσουλμανικής μειονότητος.

Καί όπως φαίνεται δε από το ανωτέρω περιστατικό, η προκλητικότητα της Άγκυρας επεκτείνεται ραγδαίως και στα Δωδεκάνησα λόγω των γνωστών γεωστρατηγικών της επιδιώξεων στο Αιγαίο (υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ κ.λπ.). Συνεπώς

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Είναι εις γνώσιν της κυβερνήσεως το ανωτέρω περιστατικό της αποχαλινωμένης πλέον τουρκικής προπαγάνδας διεθνώς σχετικά με την Θράκη και το Αιγαίο;

2. Σε τι ενέργειες προβαίνει έτσι ώστε να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα για την πραγματική κατάσταση στην Θράκη.

3. Προτίθεται επί τέλους να αντιδράσει πολιτικά και διπλωματικά λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα, έτσι ώστε να ανακοπούν η επιθετικότητα της Τουρκίας και οι προκλήσεις των εν Ελλάδι φερεφώνων της;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: