Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Νέμεσις νο 2...για τον «ποιητή» του Μνημονίου

http://www.newsit.gr/files/Image/28-12/resized/xitiris_535_355.jpg
ΦΟΒΕΡΟ!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
Πιο πολύ με Άουσβιτς μοιάζει η βραδιά...
Θανάτωση ανθρώπων υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής τότε θανάτωςση ζωών υπό την απαγγελία ποίησης Χυτήρη τώρα...

Τουλάχιστον οι Ναζί είχαν και κάποιο γούστο...
« ...; Πώς είναι ο τίτλος του καινούργιου πονήματός σας κύριε υπουργέ; "Τι μένει από το ρόδο"; Αφού θέλετε διακαώς να εμβαθύνετε στη φυτολογία, πολύ σύντομα θα υποχρεωθείτε να ασχοληθείτε και με ένα άλλο, συλλογικό πόνημα. Το "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" ...;»

Καλλιτέχνες


Κατά την προχθεσινή (13/12/2010) Παρουσίαση του βιβλίου του Υφυπουργού πολιτισμού κου Τηλέμαχου Χυτήρη "Τι μένει από το ρόδο" οι καλλιτέχνες ενάντια στο μνημόνιο διέκοψαν την τελετή παρεμβαίνοντας με επίκαιρα πολιτικά "ποιητικά" σχόλια.


Παρέμβαση 13 12 2010


ΠΗΓΗ 1: kallitexneskatadnt, 15-12-2010


***

 
                 
Η ποίηση του Τηλέμαχου Χυτήρη

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το βράδυ - παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατακρεουργεί τις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων - στο Μουσείο Μπενάκη ο υφυπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης πλαισιωμένος από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών παρουσίαζε τη νέα του ποιητική συλλογή "Τι μένει από το ρόδο". Ημασταν εκεί, ανάμεσα στο ακροατήριο. Και επιλέξαμε να ακούσουμε όλες τις ομιλίες προτού τοποθετηθούμε κι εμείς, βάσει του παρακάτω γραπτού κειμένου ...;.

Κύριε υπουργέ. Εκλεκτοί φίλοι της ποίησης.

Η ποίηση ως γνωστόν "τα βάζει" αναιδώς με το ανεξήγητο.

Ανεξήγητα πράγματα: Πώς η ΝΕΤ μετατρέπεται σε χουντική ΥΕΝΕΔ; Πώς το κούρσεμα των ανθρώπων βαφτίζεται νοικοκύρεμα; Πώς το ράντισμα με φονικά χημικά 9.000 διαδηλωτών από 7.000 πραιτοριανούς στις 6 Δεκεμβρίου λέγεται αποκατάσταση της τάξης;
Πώς η φαινομενική πολυφωνία αποκρύβει μια ταξικά λογοκριμένη ενημέρωση; Πώς η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στα αφεντικά της; Πώς η μείζων βαρβαρότης μπορεί να τροφοδοτεί ακόμα και την ελάσσονα ποίηση;

Πώς οι άνθρωποι "των γραμμάτων και των τεχνών" στοιχίζονται ακόμα, μοιραίοι και ευπειθείς, για να τσιμπολογήσουν από το ανεξάντλητο μνημονιακό σιτηρέσιο; Πώς η φοβική σιωπή των αμνών ακονίζει τα μαχαίρια των χασάπηδων;

Τηλεόραση. Τήλε: που σημαίνει "από μακριά". Τηλέμαχος: αυτός που δίνει τη μάχη από μακριά για να μην υπάρχει ενημέρωση. Και μ΄ αυτόν τον τρόπο τα χεράκια παραμένουν αιωνίως τρυφερά για να πλέκουν στιχάκια.

Πώς είναι ο τίτλος του καινούργιου πονήματός σας κύριε υπουργέ; "Τι μένει από το ρόδο"; Αφού θέλετε διακαώς να εμβαθύνετε στη φυτολογία, πολύ σύντομα θα υποχρεωθείτε να ασχοληθείτε και με ένα άλλο, συλλογικό πόνημα. Το "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".



ΠΗΓΗ: Μανιτάρι του Βουνού


σημ Misha
ποητής εκ του προχειρου έχει τη μορφή του χοίρου
ποιητής του Μνημονίου , εχει τη μορφη θηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: