Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ - Nα το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν


Εφ. Σταρ 2-12-2010
Καταγράφηκε τηλεφωνική συνομιλία του ένοπλου τμήματος της Εργκενέκον  ΤΙΤΒ για σχεδιαζόμενη βομβιστική επίθεση έναντι του πρωθυπουργού Ερντογάν

Καταγράφηκε πως η επίθεση από την ΤΙΤΒ θα γινόταν στη διαδρομή του Ερντογάν προς το γραφείο του στο μέγαρο του Ντολμάμπαχτσέ.

 Αποκαλύφθηκε μέσα από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής της Άγκυρας ενάντια στην παράνομη τρομοκρατική οργάνωση Ένωση Οργανώσεων Τουρκικής Εκδίκησης (ΤΙΤΒ), πως το πιο μεγάλο σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

 Στο φάκελο σχετικά με την φερόμενη ως ένοπλη πτέρυγα της Εργκενέκον ΤΙΤΒ, περιλαμβάνονται προετοιμασίες για μια σειρά από προβοκάτσιες.

Η οργάνωση φέρεται να έχει ιδρυθεί το 1999, και στα αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται διάφορες προετοιμασίες για δράσεις που θα προκαλούσαν εθνικούς διαχωρισμούς, που ωθούσαν τους στρατιωτικούς σε ανυπακοή, και σε ένοπλη εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση. 

¨ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ¨
Η συνομιλία σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας έγινε ανάμεσα στον ύποπτο Η.Υ. και σε ένα άτομο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.
Στην συνομιλία τους αυτή που έγινε στις 28 Αυγούστου 2009, οι Η.Υ. και ο Χ (γίνεται αντιληπτό πως είναι στρατιωτικοί) αναφέρουν πως πρέπει να πάρουν άδεια από τον διοικητή και συνεχίζουν ως εξής :

¨ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ¨
Η.Υ. : Βλέπω τώρα το κανάλι Α. Τον Ταγίπ έχει, μίλησε για δημοκρατικό άνοιγμα. Μίλησε για τις ειδικές δυνάμεις…Άλλωστε είναι προϋπόθεση να πάρω άδεια. Φίλε ο Ερντογάν άρχισε να γίνεται πολύ πουτάνας γιός…
Χ, άντρας : Δίκιο έχεις.
Η.Υ. : Πρέπει να τον ανατινάξουμε στο δρόμο για το μέγαρο. Ακουνε, ακούνε…
Χ, άντρας : Μη μιλάς μαλάκα, τρία χρόνια το σχεδιάζουμε και εσύ σε μια στιγμή το αποκάλυψες. Πολύ κακό, πολύ κακό, σου ξέφυγε από το στόμα ρε..

¨Ο ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ¨
Σε συνομιλία του ύποπτου Η.Κ με τον Ταλχά στις 18 Δεκεμβρίου του 2009, γίνεται λόγος για τον πετροβολισμό λεωφορείου που είχε έρθει από το Ντιαρμπακίρ.

Ταλχά : Χαιρόμασταν επειδή έκλεισε το DTP. Σε τρεις μέρες πάλι ίδρυσαν…
Η. Κ. : Να έρθει αυτήν η άνοιξη, ο Ιλκέρ Μπασμπούγ θα δώσει τότε το σύνθημα. Τότε με την εντολή του, θα τα πούμε..
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: