Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο "΄Έλληνας" ασθενής,ήταν ...θείος του "Άγγλου"!

Οι συμπτώσεις στις ζωές του αεροπόρου Στέφανου Μολυβάδα με το σενάριο της πολυβραβευμένης ταινίας "Ο   Άγγλος Ασθενής",   είχαν προκαλέσει μεγάλη περιέργεια. 

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ρ.Φάϊνς,υποδυόταν ένα βρετανό πιλότο ο οποίος είχε πάθει σοβαρά εγκαύματα και δέθηκε συναισθηματικά με μία νοσοκόμα στην οποία και διηγείται τη ζωή του. 
Κάπως έτσι συνέβη και με τον αείμνηστο πια Στέφανο Μολυβάδα.

Το μυστήριο λύθηκε και η έκπληξη ήταν τεράστια.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Ο Άγγλος ασθενής", Ράλφ Φάϊνς ήταν ανηψιός του Σ.Μολυβάδα ,από τη πλευρά της βρετανίδας συζύγου του,η οποία ζεί στο Π.Φάληρο!


Θείος και ανηψιός προφανώς είχαν μιλήσει για τις περιπέτεις του Σ.Μολυβάδα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ,την κατάρριψή του πάνω από τη Γιουγκοσλαβία,την αιχμαλωσία από Κροάτες και Γερμανούς, τη νοσηλεία σε βρετανικό νοσοκομείο όπου χάρη στη φιλία του με μία νοσοκόμα μπήκε στη λίστα για να χειρουργηθεί.


Ο Στέφανος Μολυβάδας αν και έζησε στη Βρετανία ,γνώρισε την αγγλίδα γυναίκα του στη Κέρκυρα ,όταν και οι δυο τους βρέθηκαν εκεί για καλοκαιρινές διακοπές.


Ο Στέφανος Μολυβάδας μετά το πόλεμο κι αφού είχε εργαστεί σε αμυντικές βιομηχανίες της Βρετανίας ,πέρασε τον Ατλαντικό κι έγινε μεγαλοστέλεχος ανερικανικών αμυντικών βιομηχανιών. 


Χειρίστηκε κομμάτια άκρως απόρρητων αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και γι΄ αυτό συμμετείχε σε συσκέψεις στο Λευκό Οίκο ,υπό το πρόεδρο Τζόνσον!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: