Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΣΤΙΣ 2-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΤΟΥΡΚΙΑ : ΤΕΛΟΣ! TO…ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ;;;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την οριστικό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να αποφασίσει η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που θα γίνει στην Μάλτα στις 28-29 Απριλίου, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που είχε αρχίσει το 2005.


 
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, που επικαλείται δημοσιευμα της γερμανικής Die Welt,  αναφέρεται ότι ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της Κομισιόν έχει δηλώσει στην εφημερίδα ότι στην Μάλτα θα παρθεί η τελική απόφαση να διακοπούν οριστικά οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν οδηγούν πλέον πουθενά.

Όπως αναφέρεται, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Axel Fischer, έχει δηλώσει ότι η Τουρκία έχει κάνει πισωγύρισμα στα προαπαιτούμενα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, γεγονός που καθιστούν πλέον άσκοπη κάθε καινούργια διαπραγμάτευση για την ενταξιακή της πορεία.

Η δε πρόθεση της Τουρκίας να επαναφέρει την θανατική ποινή είναι άλλο ένα στοιχείο που συμβάλλει στην κατεύθυνση της διακοπής των ενταξιακών διαδικασιών.

Καλά όλα αυτά και μάλλον αναμενόμενα, καθώς το ζητούσουν πολλοί πολιτικοί παράγοντες της Ευρώπης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, να δούμε όμως πως θα επηρεάσουν το πρόβλημα του μεταναστευτικού, καθώς ο πρώτος που θα επηρεαστεί αν ο Ερντογάν ξαμολήσει τα εκατομμύρια που περιμένουν στις ακτές της Τουρκίας, θα είναι η χώρα μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: