Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Επιστολή «κόλαφος» Ν.Κοτζιά στον ΟΗΕ: «Σύμβουλος σας ενεργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς»!



Με επιστολή του ο Ελληνας υπουργός εξωτερικός Νίκος Κοτζιάς προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καίει» τον ειδικό σύμβολο  Εσπεν Αιντα. 

Για άλλη μια φορά ο κ.Κοτζιάς ξεσπαθώνει προσπαθώντας να βρει μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό και βγάζει στη φόρα το σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τις διαπραγματεύσεις.
 
Η κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», αποκαλύπτει πως ο κ. Κοτζιάς σε επιστολή του, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2017, καταγγέλλει ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό «ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 
Να σημειωθεί, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών εκθέτει τους προβληματισμούς του για την αποστολή Αιντα, ο οποίος, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει τους όρους εντολής που του έχουν δοθεί, λειτουργώντας υπέρ της τουρκικής πλευράς».

 
Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ παραπλανεί τους διεθνείς παράγοντες, διαδίδοντας ότι επί του θέματος των τεσσάρων ελευθεριών υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ισχυριζόμενος πως οι διαφωνίες εντοπίζονται σε πολιτικό επίπεδο, παραπέμποντας τους συνομιλητές του στην Αθήνα.

 
Στις 28 Μαρτίου, σε ομιλία του στη Λευκωσία ο κ. Κοτζιάς είχε χαρακτηρίσει τον Εσπεν Αιντα «λομπίστα» της Τουρκίας, χωρίς να τον κατονομάσει.

 
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, τονίζει ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που η Λευκωσία δεν είναι ικανοποιημένη από τις δημόσιες δηλώσεις του Έσπεν Αϊντα».

 
Ο κ. Χριστοδουλίδης δηλώνει ότι η εμμονή της 'Αγκυρας στην αξίωση για εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Τούρκους υπηκόους, μετά την επίλυση του Κυπριακού, «έχει μολύνει το κλίμα των διαπραγματεύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: