Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Αβραμόπουλου για την νέα τουρκική πρόκληση ανοικτά της Αττικής


Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η νέα τουρκική πρόκληση ανοικτά της Αττικής σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την σημερινή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας "Salih Reis" F-246 (MEKO 200TN Track IIB) εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μεταξύ Κέας - Μακρονήσου μόλις λίγα μίλια από το ακρωτήριο Σουνίου ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα «SALIH REIS» επαναφέρει τις μνήμες σε άλλες περιόδους κρίσεων, μεταξύ των δύο χωρών και αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των κινήσεων της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση.
Συνάμα, διαψεύδει τις πανηγυρικά διακηρυγμένες δηλώσεις της Τουρκίας ότι επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος συνεννόησης και συνεργασίας, ενώ με τις τελευταίες δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι δίνουν και δείγματα αλαζονείας.

Την ίδια στιγμή, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, εκδηλώνονται τάσεις εθνικής υποχώρησης, αφήνοντας περιθώρια για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς εννόμου τάξεως.
 
Αναμένουμε άμεση ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα».

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα προβάλει στον ελληνικό λαό την εικονική όπως φαίνεται βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών με τις δύο επισκέψεις του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και τις συνεχόμενες επισκέψεις του υπουργού Επικρατείας Ε. Μπαγίς. 

Ο τελευταίος στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ προσγείωσε απότομα του θιασώτες της ελληνοτουρκικής φιλίας προτείνοντας την 50-50 εκμετάλλευση του Αιγαίου. Αυτά για να μην ξεχνάμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: