Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«Δικάστε με για εγκλήματα πολέμου»…


Ένα μοναδικό παγκοσμίως γεγονός με πρωταγωνιστή τον σμήναρχο εν αποστρατεία της πολεμικής αεροπορίας κ. Αντώνη Φορλίδα, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr.

Ο ευαίσθητος αυτός αεροπόρος προσφεύγει στο δικαστήριο της Χάγης ζητώντας να τον δικάσουν για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε στο Αφγανιστάν.
Ο κ. Φορλίδας ήταν το 2005 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Καμπούλ ως προϊστάμενος τηλεπικοινωνιών. 

Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου αυτού, οι Αμερικανοί είχαν βάλει 50 παιδιά σαν ανθρώπινη ασπίδα για να μην χτυπήσουν τον πύργο ελέγχου οι Ταλιμπάν. 

Τα παιδιά αυτά ήταν ορφανά από οικογένειες του Αφγανιστάν και οι πράκτορες των Αμερικανών είχαν διαδώσει το γεγονός στους Ταλιμπάν για να μην γίνει στόχος το αεροδρόμιο της Καμπούλ, το οποίο χρησιμοποιούνταν και ως στρατιωτική βάση (για τους Αμερικανούς).

Ένα από τα παιδιά αυτά κρατάει στην αγκαλιά του ο κ. Φορλίδας στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr
Από την ημέρα που επέστρεψε ο κ. Φορλίδας στην Ελλάδα δεν μπορεί να ησυχάσει και αποκαλύπτει σήμερα στο newsbomb.gr ότι το 60% των αμερικανικών επιδρομών στο Αφγανιστάν καταλήγουν σε δολοφονίες αμάχων.

«Δεν πατούσα εγώ του κουμπί, αλλά έκανα το έγκλημα να συμμετέχω σε αυτές τις δολοφονίες και γι’ αυτό τώρα ζητάω να δικαστώ και να φυλακιστώ ως εγκληματίας πολέμου» λέει ο κ. Φορλίδας.

Σε ένα ξέσπασμα ευαισθησίας και διαμαρτυρίας για τις γνωστές δηλώσεις Πάγκαλου, ο κ.Φορλίδας εκποιεί σήμερα τα παράσημά του δηλώνοντας ότι το ποσόν που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στις οικογένειες των σκοτωμένων αεροπόρων.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Κωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: