Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τι δημοσιεύει ο τουρκικός τύπος για το άρθρο της Εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” με τίτλο: “Αερομαχίες στο Αιγαίο με …ληγμένα βλήματα!”



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ EGE – Η οικονομική κρίση έπληξε και τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε έλλειψη ανταλλακτικών και καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ορισμένα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία δεν μπορούν να ασκούν τις επιχειρησιακές δυνατότητες τους εξαιτίας έλλειψης των κατάλληλων εξαρτημάτων για την επισκευή τους. Μια αθηναϊκή εφημερίδα έγραψε πως μερικά από τα πολεμικά αεροσκάφη των αεροπορικών δυνάμεων πετάνε επικίνδυνα  πάνω από το Ege, με ληγμένα βλήματα. 

Η ίδια εφημερίδα αποκαλούμενη έγκυρες πηγές, σημειώνει πως τα βλήματα καταστροφής που μεταφέρουν τα πολεμικά Mirage 2000 άρχισαν να λήγουν απ τόν Ιανουάριο του 2010.

Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ένα ληγμένο βλήμα, ενδέχεται να σκάσει πάνω στο αεροσκάφος, να μην εκτοξευθεί ποτέ ή να πλήξει λάθος στόχο. 

 

Στην ίδια είδηση αναφέρεται πως η οικονομική κρίση έχει πλήξει και το Πολεμικό Ναυτικό της γειτονικής χώρας. Παραμένουν δεμένα στα λιμάνια τα πολεμικά πλοία εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών για την επισκευή των προβλημάτων στα συστήματα που καθιστά αδύνατη την άσκηση όλων των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

ΠΗΓΗ

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: