Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πάτρα: Απασφαλίζουν τη "χειροβομβίδα" οι μετανάστες- Η κυβέρνηση θα αφήσει να εκραγεί;

171210-patra

Καμπανάκι κινδύνου από τις χθεσινές πρωτοφανούς αγριότητας συμπλοκές- Η πόλη απαιτεί εδώ και τώρα την οχύρωση του λιμανιού

Οι πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας που εκτυλίχθηκαν χθες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας και κυρίως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου επαναφέρουν με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που μαστίζει εδώ και χρόνια την πόλη και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων και επικινδύνων οξύνσεων.

Οι Πατρινοί χθες δεν έγιναν στο ίδιο έργο θεατές.
Έγιναν θεατές σε ένα έργο πολύ πιο επικίνδυνο, καθώς οι συρράξεις τόσο τις μεσημεριανές όσο και τις βραδινές ώρες, μεταξύ των ομάδων των αλλοδαπών που συνεπλάκησαν για να μοιράσουν την πίττα της εξουσίας στην λιμενική ζώνη, ήταν πολύ πιο άγριες από αυτές στις οποίες έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση ήταν επί ώρα ανεξέλεγκτη και από θαύμα δεν είχαμε θύματα.

Το γεγονός αυτό αλλά και η θρασύτητα με την οποία δρουν οι μετανάστες όλες τις ώρες της ημέρας, είτε συμπλεκόμενοι μεταξύ τους, είτε προκαλώντας προβλήματα επιτιθέμενοι σε πολίτες, σε συνδυασμό με το ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τους 1.000 και έχουν χωρίσει την πόλη σε στρατόπεδα που αντιμάχονται, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου και θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.
 
Η κυβέρνηση η οποία σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στο πρόβλημα και ελπίζει σε μια...εν είδη θαύματος, αυτορρύθμισή του η οποία βεβαίως και δεν μπορεί να υπάρξει, φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία άφησε την πόλη να επιστρέψει, μετά την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού και τις τότε -προεκλογικής εκμετάλλευσης- απομακρύνσεις μεταναστών από την Πάτρα προς την Αθήνα και τα Κέντρα Υποδοχής, για τα μάτια των...ψηφοφόρων.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, οι μετανάστες όχι απλώς επανήλθαν, αλλά επανήλθαν δημιουργώντας πολλά μικρά γκέτο σε διάφορα σημεία της Πάτρας, με επιθέσεις μεταξύ τους, με συμπλοκές όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και μεγάλη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά την διακίνηση ουσιών, την πορνεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Η παραλιακή ζώνη της Πάτρας "βράζει" και πριν πεταχτεί το καπάκι απο τη χύτρα με δύναμη, πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα απο την κυβέρνηση καθώς όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει, θα θρηνήσουμε θύματα και θα ζήσουμε σκηνές εκτός ελέγχου.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η αθρόα προσέλευση αλλοδαπών στην Πάτρα με σκοπό να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία καθοδηγείται απο κυκλώματα που τους μετακινούν, τους εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν.

Όπως είναι προφανές ότι για να έρχονται οι πρόσφυγες στην Πάτρα και να δρουν τα κυκλώματα, γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρύπες, υπάρχουν άκρες, υπάρχουν δίκτυα που έναντι αμοιβής τους μεταφέρουν απέναντι.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων ουδέποτε μπόρεσαν ή έστω προσπάθησαν να ελέγξουν σοβαρά το λιμάνι της Πάτρας και να λάβουν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα καταστήσουν απαγορευτική την μετατροπή του λιμανιού σε χώρο.... εργασίας των κυκλωμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αυτή τη στιγμή η ανάγκη οχύρωσης του λιμανιού είναι επιτακτική.

Η πόλη, οι φορείς της και οι κάτοικοι οφείλουν να θέσουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να απαιτήσουν εδώ και τώρα την άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή φύλαξη του λιμανιού της Πάτρας και την αστυνόμευση όλων των γύρω περιοχών έτσι ώστε να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση στους μετανάστες και να μην έχουν λόγο να έρχονται στην περιοχή.

Έτσι ώστε να πάψει η Πάτρα να είναι όμηρος μιας νοσηρής κατάστασης.

Οφείλει επίσης η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ να αξιοποιήσει στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία για τον εντοπισμό των προσφύγων που κρύβονται στις νταλίκες και να απαλλάξει την περιοχή από μια κινητή βόμβα που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι φορείς της περιοχής πρέπει επιτέλους να αφήσουν πίσω τους τις κομματικές ταμπέλες και τα πολιτικά συμφέροντα και να επιβάλλουν στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά πριν είναι αργά. Με όσο υψηλούς ή διεκδικητικούς τόνους και αν χρειαστεί.
Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα της Πάτρας. Είναι πρόβλημα της χώρας. Είναι πρόβλημα της Ε.Ε.

Και αύριο σε μια πιθανή τραγωδία, οι ευθύνες θα έχουν αποδέκτες με όνομα και επώνυμο. Τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς που κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούνε. Όπως και οι ποηγούμενοι.

"Διότι αυτό το ζήτημα είναι ...δίχρωμο. Και πράσινο και μπλέ.
Οι ευθύνες μοιράζονται στα ίσια. Εδώ και χρόνια.
Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: