Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δοκιμάζουν τα νεύρα μας και τα ραντάρ τους οι Τούρκοι,έξω από το Σούνιο!



Η δοκιμή του πανάκριβου και σύγχρονου συστήματος μακράς επιτήρησης, “Long Horizon”, που οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν από τις αρχές του 2000 στα παράλιά τους,είναι πιθανότατα μία από τις αιτίες των «σουλάτσων» τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο με προορισμό ...το Σούνιο και τη Ραφήνα.

Οι εκτιμήσεις των επιτελών ,λένε ότι οι Τούρκοι δοκιμάζουν το σύστημα “Long Horizon”, χρησιμοποιώντας ως «στόχους» τα πλοία τους. Το προηγμένο σύστημα επιτήρησης αποτελείται από σύγχρονα ραντάρ,αισθητήρες και δορυφορικά συστήματα, είναι πλέον έτοιμο για χρήση από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και χρησιμοποιείται ως δυνατό χαρτί της Άγκυρας,εντός του ΝΑΤΟ,προκειμένου να υλοποιήσει την επιδίωξή της για έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου, μέχρι τον 25ο παράλληλο.
11 πολεμικά πλοία των Τούρκων έχουν αλωνίσει το Αιγαίο από την αρχή του χρόνου.

Ο «μανδύας» των αβλαβών διελεύσεων


Η ΄Αγκυρα επικαλείται τον όρο «αβλαβή διέλευση» για να δικαιολογήσει τον πλου πολεμικών της πλοίων μέχρι το Σούνιο. Τι πρέπει να τηρεί ένα πολεμικό πλοίο που κάνει αβλαβή διέλευση;
*Να έχει σταθερή πορεία και ταχύτητα.
*Να μην πλέει κάθετα προς τις ακτές
*Να έχει απενεργοποιημένα οπλικά συστήματα και αισθητήρες,δηλαδή ραντάρ και ανθυποβρυχιακές συσκευές.
Εννοείται ότι κανένα από τα 11 τουρκικά πολεμικά πλοία που μας «επισκέφτηκαν δεν τήρησαν σχεδόν καμία από τις προϋποθέσεις της αβλαβούς διελεύσεως,η οποία δεν «εφευρέθηκε» για να περιπλανώνται ασκόπως τα πλοία στις θάλασσες γειτονικών χωρών,αλλά για να μπορούν γρήγορα να μετακινούνται προς κάποιο προορισμό. Όλα τα τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τουρκικές ναυτικές βάσεις ,έφθασαν μέχρι Σούνιο και επέστρεψαν σ΄ αυτές. Χθες το σενάριο ήταν χειρότερο. Η φρεγάτα είχε ξεκινήσει το ταξίδι της από το Λίβανο,όπου συμμετείχε σε διεθνή αποστολή,για να επιστρέψει στη βάση της ,στο Γκιολτσούκ.. Σαν σύγγχρονος...Οδυσσέας ο τούρκος καπετάνιος επέστρεψε μέσω...Σουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: