Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"Οι ουρανοί είναι δικοί σας»: τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροπλάνα βοηθούν το Ισραήλ στην μάχη της μαζικής πυρκαγιάς των δασών.


Ένα ελληνικό πυροσβεστικό αεροπλάνο ψεκάζει  με υλικό πυρόσβεσης  πάνω από τη φωτιά στο Yemin Orde, βόρειο Ισραήλ - Η Ελλάδα έστειλε πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair CL-415, δύο C-130 Hercules, αεροπλάνο Gulfstream, ένα B412 ελικόπτερο, μέλη του πληρώματος και πυροσβέστες για να βοηθήσουν το Ισραήλ στην καταπολέμηση των συνεχιζόμενων δασικών πυρκαγιών.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 17.000 κάτοικοι εκκένωσαν το βόρειο Ισραήλ το οποίο αντιμετωπίζει τη χειρότερη δασική πυρκαγιά της χώρας. Καθώς 16 περίπου χώρες υποσχέθηκαν βοήθεια προς το Ισραήλ, η οποία δεν έχει δική της εναέρια ικανότητά πυρόσβεσης, ο Νετανιάχου δήλωσε εξειδικευμένες ενισχύσεις με αεροσκάφη θα είναι ο μόνος τρόπος για να σβήσουμε τη φωτιά.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε δράση πάνω από τον ουρανό του Ισραήλ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, βοηθώντας την καταπολέμηση της χειρότερης πυρκαγιάς και φυσικής καταστροφής όλων των εποχών στο Ισραήλ.
Οι Έλληνες πυροσβέστες μάχονται τις φλόγες μαζί με ισραηλινούς ομολόγους τους.
Χιλιάδες Ισραηλινοί, που έχουν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους, στέκονται στις στέγες των σπιτιών πανηγυρίζοντας για τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη που ορμούν πάνω από τις φλόγες με απορρίψεις μεγάλων ποσότητων νερού πάνω από τις γιγαντιαίες φλόγες που απειλούν να καταβροχθίσουν την Χάιφα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ.
Δορυφορική εικόνα της NASA, 4 Δεκεμβρίου 2010. Η ελπίδα των Ισραηλινών στηρίζεται στα πυροσβεστικά αεροσκάφη που έχουν ζητηθεί από πολλές χώρες.
Καθώς η ισραηλινή πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε την αδυναμία της να αντιμετωπίσει μια τέτοια μαζική καταστροφή, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους φίλους του Ισραήλ σε όλη την Ευρώπη για βοήθεια.
Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν  ήταν η Ελλάδα και η Κύπρος.
Την ώρα που οι ευρωπαίοι γιγάντες, όπως η Γερμανία και η Βρετανία κοιμόταν, οι Έλληνες πιλότοι  αναρριχόταν στον θάλαμο διακυβέρνησης τους  για την σύντομη πτήση τους προς το Ισραήλ, ενώ δεκάδες Έλληνες πυροσβέστες, καλά εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών, προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν το Ισραήλ. ΤαΈλληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφτασαν στο Ramat Δαβίδ  στην αεροπορική βάση του Ισραήλ νωρίς το πρωί.
Τους χαιρέτησε ο διοικητής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχηηγός Ίντο Nechoshtan, ο οποίος απλώς είπε ότι «οι ουρανοί είναι δικοί σας».
"Οι ουρανοί είναι δικοί σας», Ο επικεφαλής της IAF  Ίντο Nechushtan μιλώντας στους Έλληνες πιλότους  των πυροσβεστικών που έφθασαν στην βάση Ramat David της Πολεμικής Αεροπορίας  , 3 του Δεκέμβρη 2010. (Φωτογραφία Gil Eliyahu)

Έλληνες  πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών , οι οποίοι ήρθαν στο Ισραήλ για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της πυρκαγιάς στο Δάσος Καρμελ, περπατούν σε μια ισραηλινή βάση της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο κιμπούτς Ramat David, ανατολικά από την πόλη της Χάιφα, στις 3 Δεκεμβρίου, 2010. (Getty Images)
Ο επικεφαλήςτης IAF Ίντο Nechushtan κοντά στα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην αεροπορική Βάση Ramat David , 3 Δεκεμβρίου 2010. (Φωτογραφία Gil Eliyahu)


Ελληνικά πυροσβεστικά αεροπλάνα κοντά στον τόπο της πυρκαγιάς στο Carmel, 3 Δεκεμβρίου του 2010. (Φωτογραφία Tal Cohen)
Κατοίκοι της περιοχής παρακολουθούν τα   Ελληνικάσπρέι αεροπλάνο πυρόσβεσης μα ψεκάζουν υλικό πυρόσβεσης πάνω από τη φωτιά στο Ein Hod, βόρειο Ισραήλ, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, 2010.
Η αιτία της  χειρότερης πυρκαγιάς  στην ιστορία του Ισραήλ είναι πιθανό η αμέλεια και όχι εμπρησμός, δήλωσαν οι αρχές  το Σάββατο, καθώς πυροσβέστες από όλο τον κόσμο αγωνίστηκαν κτυπώντας την φωτιά στα βόρεια πευκοδάση προς τη Μεσόγειο. (Getty Images)
Ένας Ισραηλινός στρατιώτης και ένας  αξιωματικός ασφάλειας παρακολουθούν το  Ελληνικό πυροσβεστικό αεροπλάνο που ψεκάζει  υλικό πυρόσβεσης πάνω από τη φωτιά στο Yemin Orde, βόρειο Ισραήλ.
Ένα ελληνικό αεροπλάνο πυρόσβεσης ρίχνει νερό σε μια δασική πυρκαγιά κοντά στο χωριό Ein Hod στο Δάσος Καρμέλ  κοντά στην Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, 04 Δεκεμβρίου 2010. (EPA Photo / WEIKEN OLIVER)
Ένα  Ελληνικό πυροσβεστικό αεροπλάνο (Canadair) ψεκάζειτου φορτίο νερού πάνω από τις φλόγες στο χωριό Ein Hod στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 καθώς η τεράστια πυρκαγιά κατευθυνόταν προς το βόρειο Ισραήλ  αποτεφρώνοντας κι άλλες εκτάσεις γης, με ελάχιστες ενδείξεις ότι οι ισραηλινοί και ξένοι πυροσβέστες κέρδιζαν η μάχη για τη συγκράτησή της. (Getty Images)
Ένα ρωσικό αεροπλάνο πυρόσβεσης ψεκάζει πυροσβεστικό  υλικό πάνω από τη φωτιά σε Ein Hod, βόρειο Ισραήλ, το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: