Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Συλλήψεις στο Διαδίκτυο



Δύο άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι δυσφημούσαν και εκβίαζαν τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη.

Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους επικεφαλής της κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν τον Αρχηγό ΓΕΣ με συκοφαντικά δημοσιεύματα που στόχευαν τόσο τον ίδιο, όσο και μέλη της οικογένειάς του, με αιχμή του δόρατος τις καθόλα νόμιμες επαγγελματικές δραστηριότητες της κόρης του.

Πρόκειται για πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο ένας είναι απόστρατος και η άλλη συγγενικό πρόσωπο αποστράτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγός Φράγκος δεν είχε καμία  διένεξη με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δεν γνωρίζει προσωπικά, οπότε θα έχουν ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάκριση, όσον αφορά στα κίνητρα και, ενδεχομένως, στους υποκινητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ είναι πρόσωπο με βαρύ στρατιωτικό και επιστημονικό βιογραφικό, που έχει υπηρετήσει ως Ακόλουθος ‘Άμυνας στην Τουρκία και ήταν Διευθυντής Πληροφοριών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με την εξιχνίαση και αυτού του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτελεί μια από τις ελάχιστες κρατικές υπηρεσίες που κάνει την δουλειά της και ανταποκρίνεται στο καθήκον της.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: