Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Αλβανικές προβοκάτσιες με την… «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων»

xartis_tsamouriaΕνώ καταργούνται οι θεωρήσεις, για την είσοδο σε χώρες της Ε.Ε., των κατόχων αλβανικών διαβατηρίων από τις 17 Δεκεμβρίου
Ερώτηση στην Βουλή υπέβαλλε ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, σχετικά με τις προθέσεις των Αλβανοτσάμηδων να εορτάσουν το 2011 την “Ημέρα Γενοκτονίας” των Τσάμηδων στην Ηγουμενίτσα. 

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, στην ηπειρώτική εφημερίδα “Πρωινός Λόγος” υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρεται σε αυτές τις κινήσεις των Αλβανών. 

Θέτει όμως μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρο. Αυτή της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι θεωρήσεις για την είσοδο σε χώρες της Ε.Ε. των κατόχων αλβανικών διαβατηρίων, από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 17 Δεκεμβρίου.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, το ελληνικό κράτος – και το κάθε ευρωπαϊκό κράτος – δεν θα έχει λόγο στο ποίοι και πόσοι Αλβανοί πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στο έδαφός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα, καθώς ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κύριος Δρούτσας, δεν άρθρωσε ούτε μια λέξη αντίδρασης.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, καλείται η χώρα μας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων “υψηλής πολιτικής” των Βρυξελλών. Και αν θεωρούσατε ότι τα όσα γίνονται με Βούλγαρους στην Μακεδονία και στην Θράκη, οι οποίοι εισπράττουν συντάξεις από το ελληνικό δημόσιο με μόλις έναν χρόνο εργασίας στην χώρα μας, σημαντικά, αυτά που θα γίνουν με τους Αλβανούς δεν έχουν προηγούμενο. 

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή της ΕΕ η χώρα μας έχασε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο ελέγχου του ποίος και τι κάνει στην χώρα μας. Πλέον οι Αλβανοί, το πιο σωβινιστικό κράτος της περιοχής, που προκαλεί συνεχώς προβλήματα στην γειτονιά μας θα μπορούν να “παίξουν” σε άλλο επίπεδο και στην Ελλάδα.

Οι “τσάμηδες” και η γενοκτονία τους, είναι μόνο η αρχή. Σίγουρα η κυβέρνηση Μπερίσα, στην οποία συμμετέχει και το κόμμα των Τσάμηδων, θα προσπαθήσει να αναδείξει το θέμα μέσω της διοργάνωσης τέτοιου είδους “εορτών”, όπως ακριβώς κάνουν και οι φιλοσκοπιανοί του “ουράνιου τόξου”. Αλλά αυτό που μπορεί δυνητικά να συμβεί είναι πολύ χειρότερο.

Μιλάμε για μια κοσσοβοποίηση της περιοχής της Ηπείρου, μέσω της μαζικής εγκατάστασης έστω “στα χαρτιά”, ανεξέλεγκτου αριθμού Αλβανών στην περιοχή, έτσι ώστε να ανακινείται ζήτημα, όποτε ακριβώς θέλουν οι Αλβανοί. 

Και εάν σήμερα καταργείται η θεώρηση, αύριο μεθαύριο που η Αλβανία θα μπεί στην Ε.Ε. και οι Αλβανοί θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης στην χώρα μας, τι θα γίνει; Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα απλά.

Τι ακριβώς είναι αυτή η εκδήλωση που σκοπεύουν να κάνουν οι Τσάμηδες κατά του ελληνικού κράτους.

Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στρέφεται κατά του ελληνικού κράτους, καθώς θα “γιορτάσουν” μια “γενοκτονία” την οποία υποτίθεται ότι έκαναν οι Έλληνες εναντίον τους. 

Εννοείται ότι θα θέσουν και ζήτημα “επιστροφής” περιουσιών, κάτι το οποίο λένε εδώ και αρκετά χρόνια, φτάνοντας μέχρι σημείου  να πηγαίνουν και σε επισκέψεις ελλήνων πολιτικών στην Αλβανία, και να δημιουργούν επεισόδια. Η χώρα μας τι ακριβώς κάνει για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις; Πώς ακριβώς αντιδρά; Αυτό περίπου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Αξίζει όμως εδώ να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει στην τύχη της την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και αυτό θα της κοστίσει σε κάθε επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Αντί τόσο καιρό, να προστατέψει τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, έτσι ώστε να έχει κάποιους μοχλούς πίεσης έναντι της Αλβανίας, η ίδια μας η χώρα βοήθησε στην πολυδιάσπασή τους που οδήγησε και στην εγκατάλειψη εκ μέρους τους των πατρογονικών τους εστιών.

Σήμερα στην Β. Ήπειρο απομένουν κατά κύριο λόγο γέροντες, οι οποίοι υφίστανται και την τρομοκρατία ενόπλων αλβανών. Αλλά αυτά, προφανώς, είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: