Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Για επιμήκυνση και της θητείας κάνουν λόγο οι έφεδροι.



 
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ,εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των ΕΠΟΠ,με την μείωση των οποίων συμφωνεί:

"Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για την επερχόμενη νέα μείωση ( 15000 ΕΠΟΠ ) της μαχητικής στελέχωσης και οροφής των Ε.Δ. ο ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ γνωρίζει τα κάτωθι:

Το 2005 τον Ιούλιο συντάξαμε για λογαριασμό του ΥΠΕΘΑ μέσω του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων Ειδική Μελέτη με θέμα: ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ «Ο Επιχειρησιακός ρόλος των Εφέδρων Αξιωματικών - Υπαξιωματικών – Οπλιτών στην ειρήνη και τον πόλεμο» με ερευνητική ομάδα τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, επικεφαλής της οποίας ήταν οι: 

α) Δημήτριος Δήμου Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς, επιτ. Αρχηγός ΓΕΕΦ, 

β) Αλέξανδρος Κόντος εφ. Ταγματάρχης (ΚΔ), Πρόεδρος ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ, Επιχειρηματίας, 

γ) Εμμανουήλ Μαστοράκος εφ. Ανθυπολοχαγός (ΚΔ), Δημοσιογράφος, Ιστορικός.

Στη μελέτη αυτή αποδεικνύαμε το δυσβάστακτο κόστος των 25000 περίπου ΕΠΟΠ για την Εθνική μας Οικονομία που ανέρχεται 25000χ1200 ευρώχ14 μήνες= 420.000.000 ευρώ ετησίως, πλέον εξόδων εκτός έδρας, πλέον εξόδων ειρηνευτικών αποστολών εξωτερικού, νυκτερινών αποζημιώσεων, παραμεθορίων, ιατροφαρμακευτικών εξόδων κλπ.

Για την υπερβολική αυτή δαπάνη των ΕΠΟΠ προφητικά ζητούσαμε από το 2005, οι συμπληρώσαντες 5ετία ΕΠΟΠ, να απολύονται.

Προτείναμε όμως την αύξηση της θητείας των στρατευσίμων με παροχή κινήτρων, στο ασφαλιστικό και μηνιαία αμοιβή για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειες τους οι στρατεύσιμοι έφεδροι. Λόγοι όμως κομματικής εκμετάλλευσης των στρατευσίμων και από τα 2 κόμματα Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ, υπερίσχυσαν του Εθνικού Συμφέροντος.

Η χώρα μας οδηγήθηκε μεταπολιτευτικά σε πτώχευση λόγω του συνειδητά λανθασμένου μοντέλου : όλοι στο Δημόσιο, για να τους ελέγχουμε τη ψήφο κομματικά και προσωπικά, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές μας.

Η μείωση των ΕΠΟΠ είναι οικονομικά σωστή, εάν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τη σημερινή πτώχευση της Πατρίδας μας.

Το προτεινόμενο μοντέλο των ΕΦΟΠ τριετούς κατάταξης είναι λανθασμένο και αυτό (όπως τα προηγούμενα ΕΦΥΕΣ και ΟΒΑ ) και απευθύνεται σε απελπισμένους νέους χωρίς μέλλον και προοπτική.

Η προτεινόμενη λύση είναι : ναι στη μείωση του Επαγγελματικού Στρατού σε όλα τα επίπεδα, η χώρα μας δεν είναι πλούσια πλέον, δεν είναι ΗΠΑ, δεν είναι ΑΓΓΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ, δεν είναι Υπερδύναμη. Είναι πτωχευμένη. 

Το Μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι το μοντέλο του ΙΣΡΑΗΛ & της ΕΛΒΕΤΙΑΣ : πολλοί και φθηνοί έφεδροι, λιγότεροι αξιωματικοί μόνιμοι, ώστε να εξασφαλίζεται μια άριστη αναλογία κόστους /οφέλους για τη Πατρίδα μας, με πλούσια λαϊκή συμμετοχή στην Άμυνα της Χώρας μας.

Η επιμήκυνση της Στρατιωτικής Θητείας είναι εθνική ανάγκη των καιρών. Η αύξηση των επιστρατευτικών ασκήσεων είναι η καλύτερη αποτρεπτική δύναμη για την επιβίωση μας ως ελεύθερο Έθνος – Κράτος. 

Το πρόσφατο πολεμικό σχέδιο «Βαριοπούλα» των Τούρκων Κεμαλιστών , που παρά λίγο θα κτυπούσε το κεφάλι μας με εκτιμώμενα (από τους ιδίους) αποτελέσματα τον ακρωτηριασμό της Θράκης μας αρχικά, δεν νομίζουμε να ήταν τυχαίο.

Η σκόπιμη κατάργηση των φθηνών Επιστρατευτικών Ασκήσεων Εφέδρων τα τελευταία έτη και η μεταφορά των κονδυλίων - εξόδων σε άλλους κωδικούς των Ε.Δ. αποτελεί προδοσία εκ των ΕΣΩ για την Εθνική Ασφάλειά μας. Η Πολιτική και Στρατηγική ευθύνη είναι δεδομένη διαχρονικά.

Κανένα Πολιτικό Στρατιωτικό μοντέλο που σχεδιάζεται εντός των τειχών των Επιτελείων δεν επιτυγχάνει εάν δεν υπάρξει Δημοκρατική Διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς Εφέδρους Πολίτες – Οπλίτες. 

Μόνο τότε Λαός και Στρατός ενωμένοι θα αποτελέσουν εγγύηση για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπειά μας , μόνο τότε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πολεμήσουμε και θα θυσιαστούμε για μια καλύτερη και περήφανη Πατρίδα.'

Δεν υπάρχουν σχόλια: