Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 Όχι στο πάγωμα των προσλήψεων
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι συνδικαλιστές σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική προκειμένου να αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο να μη γίνουν προσλήψεις στις υπηρεσίες τους που, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι και των τριών σωμάτων, όλοι χωλαίνουν στο θέμα του προσωπικού. 

Οι πλέον αποφασισμένοι είναι οι πυροσβέστες, οι οποίοι, όπως αποκαλύπτει στον «Ε» μέλος της Ομοσπονδίας, προχωρούν σε δυναμική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη.
Το θέμα με τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας χαρακτηρίζεται μείζονος σημασίας γιατί το πάγωμα των προσλήψεων σε συνδυασμό με τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς για την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική θα έχουν δυσμενή αποτελέσματα στη λειτουργία και στην εκτέλεση του έργου τους.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Δ. Βλάχος
«Κάτω από τις συνθήκες που τείνουν να διαμορφωθούν, η ομοσπονδία πήρε απόφαση να ξεκινήσουμε αγώνες και στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει κινητοποίηση σε κεντρικό νευραλγικό σημείο της πόλης», τόνισε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Βλάχος, εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).

«Στην Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή απαριθμούν γύρω στις 4.000 κενές θέσεις.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι μόνο δεν θα γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αλλά θα επιχειρηθεί -με κριτήριο το κόστος λειτουργικότητας- ο αριθμός αυτός των κενών να μειωθεί πλασματικά με το κλείσιμο των περισσοτέρων αποκεντρωμένων πυροσβεστικών κλιμακίων και ορισμένων πυροσβεστικών σταθμών πόλεων 

Στο σχέδιο νόμου που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση ομιλεί για πρόσληψη επικουρικών πυροσβεστών και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όταν θα γίνεται πρόσληψη επικουρικών, αυτές οι θέσεις θα αφαιρούνται από τις οργανικές θέσεις των μονίμων. 

Αυτή η δομή όμως δεν θα επιφέρει πολλά δεινά μόνο σε εμάς αλλά και τους πολίτες, αφού δεν θα υπάρχει το σύστημα διασποράς και θα γυρίσουμε σε μια μορφή πολυδύναμων σταθμών. 

Το σημερινό μοντέλο επιλέχθηκε μετά τα δεινά που είχε τραβήξει ο τόπος από το 1998 ως το 2000 και θεωρήθηκε ότι για την καλύτερη αποτελεσματικότητα θα ήταν η διασπορά των δυνάμεων Τώρα αυτό αναστέλλετε για να φτιαχτούν… πολυδύναμες υπηρεσίες με ταυτόχρονη τεχνητή μείωση των οργανικών κενών», πρόσθεσε.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Γ. Δριβάκος
«Για εμάς είναι ένα ζήτημα οι προσλήψεις», μας δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) Γιώργος Δριβάκος. 

«Εάν όμως δεν ξεκαθαρίσουν τα θέματα αρμοδιοτήτων, το τι έχουμε και πόσους χρειαζόμαστε, δεν ξέρουμε και εμείς πόσοι θα χρειαστούν για να συμπληρωθούν τα κενά στις υπηρεσίες μας. 

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν προσλήψεις είναι ένα τεράστιο θέμα που δημιουργεί σωρεία προβλημάτων. Όπως είπα, για εμάς οι προσλήψεις είναι ζήτημα αφού οι τελευταίες της εφταετίας ήταν το 2009, ενώ οι προηγούμενες έγιναν το 2003. 

Οι υπηρεσίες μας είναι στελεχωμένες το λιγότερο κατά 70%. 
Το σώμα είναι ελλιπώς στελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Από τότε απαξιώνεται συστηματικά από την πολιτεία με αποτέλεσμα να έρχονται σήμερα να αναζητούν κάτι καινούργιο. Το καινούργιο δεν είναι το ζητούμενο. 

Το ζητούμενο είναι για εμάς η αναγέννηση αυτού του ήδη υπάρχοντος οργανισμού που είναι σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Ένα Σώμα που εάν χρηματοδοτηθεί και στελεχωθεί σωστά, τότε η πολιτεία θα μπορεί να κάνει τη δουλειά που ζητά για την ακτοφυλακή», πρόσθεσε.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Π. Λάζος
«Το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν προσλήψεις δεν το συζητάμε καθόλου», δήλωσε στον «Ε» ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Παναγιώτης Λάζος και συνέχισε: 

«Δεν το συζητούμε γιατί από τη μια υπάρχει μια αθρόα έξοδος συναδέλφων που αγγίζει το όριο των 3.500 και πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθούν αυτά τα κενά και από την άλλη γιατί τίθεται ζήτημα στην ασφάλεια και στην αστυνόμευση. 

Εν πάση περιπτώσει για να νιώθει ο πολίτης ότι μπορεί απρόσκοπτα να είναι ασφαλής σε αυτό κράτος, να κινείται και να ζει ελεύθερα. 

Δεν συζητούμε λοιπόν να υπάρχουν μειώσεις αλλά ούτε και να υπάρχουν περικοπές σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του οργανισμού. Είναι ένα θέμα που δεν το κουβεντιάζουμε καν και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. 

Ενδέχεται μάλιστα να κάνουμε κινητοποιήσεις εάν και δεν είναι στο πρόγραμμά μας. 

Θα εκδηλώσουμε πάντως την αντίθεση και την αντίδρασή μας σε ό,τι αφορά την περικοπή και λειτουργικών εξόδων αλλά και ό,τι αφορά τις προσλήψεις, γιατί αυτή η κατάσταση δημιουργεί πρόσκομμα στην αποτελεσματικότητα του σώματος».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: