Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913).


Τον εορτασμό θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης.


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προβλέπεται να καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά από τo Σάββατο 4 έως τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 η πυραυλάκατος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ και το υποβρύχιο ΠΟΝΤΟΣ.

Από Σάββατο έως και Δευτέρα τα πλοία που θα καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά θα δέχονται επισκέψεις κοινού ως ακολούθως:

α.      Σάββατο 4 Δεκεμβρίου από 15:00 έως 17:00.
β.      Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 17:00. Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

345 ή 352 Νικολάου Επισκόπου Μύρωνος Λυκίας Προστάτου των Ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού. Άγιος της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τα σχετικά με τη ζωή του βασίζονται μόνο σε παραδόσεις. Κατά την παράδοση γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας (ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ) και έγινε ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας και αργότερα επίσκοπος της πόλεις αυτής. Κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού υπέστη βασανιστήρια. Κατ' άλλη παράδοση παρευρέθη στη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας.

Πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου του 345 ή 352 και την ημέρα αυτή γιορτάζεται και από τις δύο εκκλησίες η μνήμη του. Τα λείψανά του διατηρήθηκαν στα Μύρα έως και τον ενδέκατο αιώνα οπότε και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία ,στο Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην πόλη Μπάρι το 1087.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: