Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δεύτερο σχέδιο Μάρσαλ από ΗΠΑ για Ευρώπη απογειώνει τις κεφαλαιαγορές!


Οι ΗΠΑ πρόκειται να συμμετάσχουν, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, εκτιμάται από τις αγορές προεξιοφλώντας την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης Ομπάμα σε συνεργασία με το υπό τον Ντομινίκ Στρος Καν ΔΝΤ. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί διεθνώς θετικό κλίμα στις κεφαλαιαγορές.
Η δε εξέλιξη υποβοηθείται από τις θετικές ειδήσεις για την αμερικανική και την κινεζική οικονομία, που αφορούσαν την μεγαλύτερη της αναμενόμενης δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο της εργοστασιακής παραγωγής αντιστοίχως.  

Στην Wall Street o S&P 500, o δείκτης με τις μετοχές των ισχυρότερων επιχειρηματικών ομίλων του κόσμου, κατέγραψε  τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και τρεις μήνες, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν το 2% .

Ανάλογη  εικόνα τόσο στον τεχνολογικό Nasdaq όσο και στον Dow Jones, ο οποίος έκλεισε στις 11.255.80 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης των 249.76 μονάδων.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλειναν μέσα σε ανάλογο κλίμα, με την άνοδο να ξεπερνά το 1,5% στο Παρίσι, το 2% στο Λονδίνο και το 2,5% στην Φρανκφούρτη αλλά και στον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 50.

Ανάλογα, ενισχύθηκε στα 1,31 δολάρια το ευρώ, ενώ ανέβηκε  και η τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει ξεπέρασε τα 86 δολάρια ανά βαρέλι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: