Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σκηνικό ψυχρού πολέμου στήνουν ψευδοκράτος – ΜΜΕ.Σύλληψη στα κατεχόμενα Τ/κ «κατάσκοπου»



ΥΠΟΘΕΣΗ «κατασκοπείας» είδε το φως της δημοσιότητας στα κατεχόμενα. Δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρονται στη σύλληψη του σαρανταοκτάχρονου Ερντάλ Εργιενέρ, με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος του ψευδοκράτους. 
Ο Εργιενέρ παραδέχτηκε την κατηγορία σε «θεληματική του κατάθεση»…Ο Εργιενέρ φωτογράφιζε «στρατιωτικές περιοχές και στρατιωτικές ασκήσεις» του κατοχικού στρατού καθώς και συνέλεγε πληροφορίες για αυτές τις οποίες και διοχέτευσε στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.


Η «Χαλκίν Σεσί» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στο θέμα και γράφει ότι ο Εργιενέρ εργάζονταν για λογαριασμό της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 
Το πρωτοσέλιδό της αφιερώνει στο ίδιο θέμα και η εφημερίδα «Βολκάν», η οποία συγχαίρει την ψευδοαστυνομία για την επιτυχία της να συλλάβει τον «κατάσκοπο» και γράφει ότι εργάζονταν για λογαριασμό των Ε/κ με μισθό 630 ευρώ.


Η τουρκική Μιλιέτ αναφέρει επί του θέματος ότι ενώ ο συνεχίζονται οι συνομιλίες για τη λύση μεταξύ Ερογλου και Χριστόφια, σημειώθηκε μία εξέλιξη, μεταξύ «βορρά» και «νότου», η οποία θυμίζει την περίοδο ψυχρού πολέμου. Τ/κ ονόματι ΕrdalΕryener αποκαλύφθηκε ότι κάνει κατασκοπεία υπέρ των Ε/κ.
Το κυνήγι του κατασκόπου ξεκίνησε στο νησί πριν από δύο μήνες.

Αρμόδιοι των «Υπηρεσιών Πληροφοριών» της «ΤΔΒΚ» που παρακολουθούσαν στενά την προσπάθεια των Ε/κ να εξασφαλίσουν πληροφορίες από την τ/κ πλευρά, άρχισαν να παρακολουθούν τον ΕrdalΕryener που περνούσε συχνά στις ελεύθερες περιοχές.

Οι αρμόδιοι των μυστικών «υπηρεσιών» του ψευδοκράτους άρχισαν να σημειώνουν τις κινήσεις του και διαπίστωσαν πως έκανε προσπάθεια να συγκεντρώνει πληροφορίες από στρατιωτικές περιοχές και να παίρνει φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευε στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τελικά τον σταμάτησαν στο οδόφραγμα και εκείνος διέφυγε στις ελεύθερες περιοχές. 

Οι αρμόδιοι της τουρκοκυπριακής «μυστικής υπηρεσίας» δεν τον ακολούθησαν, επειδή δεν ήθελαν να μάθουν για το θέμα οι Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί.

Όμως, ενώ περνούσε από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα στις 23 Νοεμβρίου ετέθη υπό κράτηση και κατά την ανάκρισή του παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για τους Ελληνοκυπρίους.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Τουρκοκύπριος “κατάσκοπος” συνελήφθη στο ψευδοκράτος.
Τουρκοκύπριος συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές ως κατηγορούμενος για κατασκοπία υπέρ των μυστικών υπηρεσιών της κυπριακής Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα της ΚΥΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ, ο ύποπτος συγκέντρωσε από στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα απόρρητα στοιχεία και τα έδωσε στις μυστικές υπηρεσίες της Κύπρου.

Ο 48χρονος Τουρκοκύπριος συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου κατά τη μετάβαση του από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα και σύμφωνα με την εφημερίδα στην ανάκριση του ομολόγησε ότι εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: