Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΠΟΕΛ γονάτισε τους τούρκους

221210-apel-fans
Αυτό που έζησαν απόψε οι τούρκοι θα το θυμούνται για καιρό.
Σε ένα στάδιο κόλαση ο ΑΠΟΕΛ γονάτισε την τουρκική ομάδα.

Περισσότεροι από 3 χιλιάδες πορτοκαλί πιστοί στο κάλεσμα της ομάδας βρέθηκαν στο "Ελευθερία" και με τη φωνή και το πάθος εμψύχωσαν την ομάδα και την έσπρωξαν προς την μεγαλειώδη νίκη, σε ένα θεαματικό παιχνίδι που παιζόταν πόντο πόντο από την αρχή μέχρι το τέλος του. 

Μελανό σημείο η "φαεινή" ιδέα της ΑΚΕλικής αστυνομίας να ρίξει δακρυγόνα σε κλειστό στάδιο μετά τη λήξη του αγώνα, κάτι που μόνο ένας ηλίθιος, ή εντεταλμένος θα μπορούσε να κάνει. 

Τα αέρια έδιωξαν τον κόσμο άρον άρον και δεν επέτρεψαν να χαρούμε τη μεγάλη νίκη και να ψάλλουμε τον Εθνικό Ύμνο καθώς πρέπει. 

 Παρ΄ όλα αυτά όμως το στάδιο σείστηκε από τον Εθνικό Ύμνο από όσους παρέμειναν στέλλοντας το μήνυμα σε όλους ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι μια απλή ομάδα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο για όλους τους πιστούς οπαδούς του. 


Εκτεθειμένο άφησε τον ΑΠΟΕΛ ο Χριστόφιας... καταγγέλουν οι οπαδοί της Κύπρου
Ψηλά, ψηλότερα ο Θρύλος οι Έλληνες μαζί
Το ΑΠΟΕΛ είναι Ιδέα, Αθάνατο θα ζει!»

Άλλη αφορμή δεν ήθελε ο Χριστόφιας, για να καταδικάσει τον Αποελισμό.

Αντί να απαντήσει στις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς, του έκανε πλάτη και κατήγγειλε τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ πως ο φασισμός είναι βαθιά ριζωμένος στη ψυχή τους... 

Άπαντες ασχολήθηκαν με τα επεισόδια, που πραγματικά ήταν μικρής έκτασης, αφού η Αστυνομία έριξε δακρυγόνα ΕΝΤΟΣ του κλειστού σταδίου για να διαλύσει τους φιλάθλους. 

Για τον περίγυρο του «Ελευθερία» δεν το συζητάμε: δεν έφυγε ούτε ένας που να μήν είχε προβλήματα στα μάτια και τους πνεύμονες από τα δεκάδες δακρυγόνα...

Εν πάσει περιπτώσει, είναι πραγματικότητα πως η τουρκική προπάγάνδα αρπάχτηκε από το γεγονός, και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.
ΟΧΙ διπλωματικά όπως λανθασμένα εκτιμούν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση. 

Και ακόμα, ο επικοινωνιακός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση! 

Γιατί δεν το βλέπουμε; Εξάλλου ο Ενγκεμέν Μπαγίς ήταν ξεκάθαρος: «πιστεύουμε πως οι κυβερνώντες στη Νότια Κύπρο πρέπει να κάνουν την αναγκαία έκκληση προς το λαό».

Και πράγματι, ο Πρόεδρος έπεσε στην παγίδα των Τούρκων, χαραχτηρίζοντας τους παρευρισκομένους Αποελίστες στο γήπεδο «ανόητους» και «φασίστες». 

Ο Τούρκος επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-Ε.Ε ανέφερε πως τα επεισόδια θυμίζουν την περίοδο του 1974, πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει την επιθυμία της συμβίωσης με ένα «δίκαιο και βιώσιμο συμβιβασμό» και, επαναφέροντας τη συζήτηση για το δημοψήφισμα του 2004, δήλωσε πως «οι Ελληνοκύπριοι είχαν πει όχι στη λύση και την ειρήνη.

Η στάση τους δε διαφέρει από αυτήν που έδειξαν τον Απρίλιο του 2004».Αυτή ήταν η θέση της τουρκικής πλευράς. 
Ο Χριστόφιας είχε πολλά να απαντήσει, αλλά δεν είπε τίποτε...
 
Δεν πειράζει, δεν περιμέναμε να καλύψει ούτε τους Αποελίστες, ούτε την αξιοπρέπεια του κυπριακού ελληνισμού, που θίχτηκε από τις δηλώσεις Μπαγίς. 

Και αφού η κυβέρηνηση απέδειξε και πάλι πόσο ανεπαρκής είναι, μέσω της ΑΠΟΕΛΛΑΣ θα απαντήσουμε στις τουρκικές θέσεις:
 
- Ναι, φυσικά η ψεσινή συμπεριφορά στο σύνολό της και τα συνθήματα των 3.000 Αποελιστών, θυμίζουν την περίοδο του 1974. Επειδή τότε, διεπράχθη το διεθνές έγκλημα της τουρκικής εισβολής.

Σκοτώσατε, βιάσατε, προσφυγοποιήσατε 200.000 Έλληνες, κουβαλήσατε 300.000 εποίκους, ενώ 40.000 στρατιώτες πατούν τα ιερά ελληνικά μας χώματα. 

Η ημισέληνη κηλίδα, που χαράξατε στην πλάτη του πατέρα μας Πενταδάκτυλου, μας θυμίζει την εγκληματική σας ιστορία. 
Θα ξαναγυρίσουμε νικητές και σημαιοφόροι στη γη των πατέρων μας! 

- Ασφαλώς και αρνηθήκαμε το σχέδιο Ανάν το 2004. Επειδή αν για σας ήταν «δίκαιος και βιώσιμος συμβιβασμός», που νομιμοποιούσε το ψευδοκράτος σας και τα εγκλήματά σας, αν για σας η «λύση» και η «ειρήνη» είναι η τουρκοποίηση του κυπριακού βορρά, φυσικά και αρνούμαστε τη Διζωνική σας «λύση» και την «ειρήνη» που επιβάλλουν τα όπλα των μεχμετζίκ.

Επειδή η Ομοσπονδία δεν έχει θέση σε χωμα ιερό, σε χώμα που ποτίστηκε με Αίμα Ελληνικό! 

Συγχαίρουμε τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ που κινητοποίησε τους φίλους της ομάδας και με τα πατριωτικά συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα, μετέφερε τα αντικατοχικά μηνύματα εκεί που πρέπει.

Ακόμα, ευχαριστούμε την καλαθοσφαιρική ομάδα του Σωματείου μας, που ποδοπάτησε τους Τούρκους στο στάδιο «Ελευθερία». 

Όσο για το Χριστόφια, που άφησε το ΑΠΟΕΛ εκτεθειμένο, που εύχεται στον Έρογλου καλή ανάρρωση και που τραπεζώνεται από τον εκάστοτε Αττιλάρχη με εκμέκ κατεϊφ, οι οπαδοί μας, δεν τον ξέχασαν ψες, ούτε αυτόν, ούτε τους χόχους. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: