Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο δένδρο γιοκ από φέτος στο Σύνταγμα

161210-dentro

Τα περσινά Χριστούγεννα όπως όλα δείχνουν ήταν η τελευταία φορά που άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πρωτεύουσα... 

Ο δήμος της Αθήνας ματαίωσε αιφνιδιαστικά προ ημερών τις προετοιμασίες για πάρα πολλές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα. 

Όπως την κατασκευή και το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, την κεντρική εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου αλλά και αρκετές άλλες μικρότερες εορταστικές εκδηλώσεις σε πλατείες και κεντρικούς πεζοδρόμους της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια μέρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος είχε ήδη ανάψει. Συγκεκριμένα στις 20.30 περίπου το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου, και την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου του 2008 την ίδια περίπου ώρα.


Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα γιατί η πρωτεύουσα ματαιώνει τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες οπωσδήποτε θα άλλαζαν θετικά την ψυχολογία του κόσμου.


Αντί του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην καρδιά της πρωτεύουσας που είχαν αγαπήσει οι Αθηναίοι και όχι μόνο, φέτος «οι πολίτες θα δουν κάτι πολύ διαφορετικό», σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγη ώρα με το Γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων. Χωρίς όμως να μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην πλατεία Συντάγματος, το κενό του αγαπημένου όλων των Αθηναίων Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος θα επιχειρηθεί να καλύψει ένα από τα ήδη υπάρχοντα δέντρα της πλατείας. 


Ένα κυπαρίσσι 40 μέτρων μέτρων περίπου, το οποίο αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι την Υπηρεσίας Πρασίνου υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πρασίνου του δήμου Αθηναίων, κ. Γιώργο Ξεπαπαδάκο, «ντύνουν» με 4.000 λαμπάκια...

Ενώ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που ίσχυαν μέχρι προ δεκαημέρου περίπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2010-2011 στην Αθήνα, και σε ότι αφορά ειδικά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος είχε προβλεφθεί αυτό να αποτελείται από 170 έλατα με ύψος 2,50 μέτρα το καθένα τα οποία θα στηρίζονταν, αρχίζοντας από την βάση προς την κορυφή, περιμετρικά ενός μεταλλικού σκελετού ύψους αρκετών μέτρων. 


Στην συνέχεια το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας θα φωταγωγούνταν με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο σε ειδική εκδήλωση. Και ίσως σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. 

Μετά τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων τα 170 έλατα θα παραχωρούνταν για αναδάσωση περιοχών της χώρας που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.  

Όπως όλα δείχνουν ο εορτασμός των φετινών Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς στον δήμο Αθηναίων θα είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών όλων.


Αλλά ακόμα και η οικονομική κατάσταση του δήμου Αθηναίων δεν δικαιολογεί την κατάργηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην καρδιά της πρωτεύουσας. 

Ούτε φυσικά η απογοήτευση του απερχόμενου δημάρχου Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη για το γεγονός της μη-επανεκλογής του.
Μάνος Μεϊμαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: