Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δυο συναντήσεις με ιδιαίτερο "εξοπλιστικό" ενδιαφέρον.

 


Δύο σημαντικές συναντήσεις είχε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρώτα δέχθηκε , τον διευθυντή της εταιρίας Sunlight κ. Χρήστο Καρτάλη,με τον οποίο συζήτησε το πρόβλημα που έχει προκύψει με απόφαση της ΕΕ ,σύμφωνα με την οποία οι μπαταρίες των υποβρυχίων δεν θεωρούνται στρατιωτικό υλικό και άρα δεν έχουν ισχύ οι ελληνικές νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθεί διάφορες προμήθειες σε ελληνικές εταιρείες.

Η δεύτερη συνάντηση είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 


Ο πρόεδρος της εταιρείας MiltechΧρήστος Χούμπαυλης επισκέφτηκε τον κ.Βενιζέλο.

Ο κ.Χούμπαυλης εκτός από πρόεδρος της Miltech,είναι ο άνθρωπος που έχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλοκή σε προμήθειες γαλλικών όπλων στην Ελλάδα. 

Αυτή τη περίοδο φημολογείται ότι έχει άμεσο ενδιαφέρον για τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν οι γαλλικές φρεγάτες τύπου Fremm.

Κι επειδή τα πάρα πολλά λεφτά σ΄ αυτές τις παραγγελίες δεν μας τα παίρνουν για το σκαρί του πλοίου αλλά για τα όπλα του ,λέμε ότι η συνάντηση θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

Ως γνωστόν ο υπουργός Άμυνας μόλις διαπίστωσε το τι όπλα είχαν φροντίσει κάποιοι να χαρακτηρίσουν ως “απαραίτητα” για να μπουν στις φρεγάτες –αν τελικά αγοραστούν- έπαθε μία μικρή ...έκρηξη. Μέχρι που θα φτάσει το ...ωστικό κύμα θα δείξει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: