Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Αυτή τη φορά εκβιάζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία επειδή τον Οκτώβριο του 2009 προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές και «δραπέτευσε» - «γιατί δεν μείνατε να τα φτιάξετε εσείς αυτά που λέτε ότι δεν κάναμε καλά εμείς από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο;», φώναξε από το βήμα της Βουλής – αποδεικνύει ότι ούτε αυτό το θέμα διαχειρίστηκε σωστά η Ν.Δ.

Το γνωστό επιχείρημα, ότι δηλαδή ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει πως δεν θα ψήφιζε τον κ. Παπούλια τον Μάρτιο του 2010 και επομένως θα πηγαίναμε ούτως ή άλλως σε εκλογές, γίνεται όλο και πιο αδύναμο.  



Το επίσης γνωστό και αυτονόητο επιχείρημα ότι η Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει μέτρα σαν αυτά που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και ότι θα  έβρισκε συνεχώς απέναντί της τον κ. Παπανδρέου (που θα συνέχιζε να φωνάζει ότι λεφτά υπάρχουν) και τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ (που είναι ο στρατός του ΠΑΣΟΚ), επίσης έχει αρχίσει να ξεφτίζει.

Ως προς το πρώτο επιχείρημα, όλο και πιο πολλοί λένε τώρα για τον Κ. Καραμανλή:  Ας έμενε να πολεμήσει και ας τον έριχναν, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη.

Ως προς το δεύτερο επιχείρημα, όλο και πιο πολλοί λένε πως ναι, θα γινόταν πόλεμος, θα πηγαίναμε ως τον Μάρτιο μέσα στο απόλυτο χάος. Ναι, η Ν.Δ. αναμφισβήτητα θα έχανε τις εκλογές του Μαρτίου 2010.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε καν τον χρόνο να παραστήσει ότι κρατά τις δεσμεύσεις του.  Θα έλεγε μέχρι την προηγουμένη των εκλογών πως λεφτά υπάρχουν και την αμέσως επομένη θα υποχρεωνόταν να πάρει τα σκληρά μέτρα, χωρίς καμιά μεταβατική περίοδο,  όπως αυτή μέχρι τον Απρίλιο του 2010. Μια μεταβατική περίοδο, που ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί τώρα προπαγανδιστικά, για να πει ότι προσπάθησε μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή.

Τώρα, η χώρα έχει μπει σε ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια. Διότι ενώ όλα δείχνουν ότι πάμε στον γκρεμό, συζητούμε πάλι για εκλογές. Και μάλιστα ακριβώς την περίοδο που αναμένουμε την εκταμίευση της τέταρτης και μεγαλύτερης δόσης του δανείου.

Διότι μπορεί ο κ. Λοβέρδος να αποκαλεί «κότες» όσους ψηφίζουν, αλλά δηλώνουν ότι ντρέπονται γι’ αυτό, αλλά και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πεισθεί ότι πρέπει να αυτοκτονήσουν πολιτικά.

έβαια, ο κ. Παπανδρέου αυτή τη φορά αποφάσισε να εκβιάσει τους ίδιους τους βουλευτές τους. Και, όπως λένε, αν χάσει άλλους δύο βουλευτές, θα καταφύγει σε εκλογές.  Αλλά και πάλι:  Είναι αυτός αρκετός λόγος για να αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά;

Διάλειμμα για Χριστούγεννα και από την Δευτέρα τα σπουδαία…
 http://www.elzoni.gr/html/ent/112/ent.5112.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: