Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κοσσυφοπέδιο-Χασίμ Θάτσι: «Είχε τον έλεγχο της ηρωίνης τα τελευταία δέκα χρόνια»


Ο Χασίμ Θάτσι, του οποίου το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ήταν αρχηγός της Μαφίας, η οποία από το 1999 διαπραγματεύονταν ανθρώπινα όργανα, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Θάτσι, ο οποίος είναι γνωστός ως ένας από τους αρχηγούς του UCK, το 1999 οργάνωνε απαγωγές ανθρώπων (σ.σ. Σέρβων αιχμαλώτων) και τους οδηγούσε κατόπιν στην Αλβανία όπου δεν υπήρχε έλεγχος από τις αρχές και τις διεθνείς δυνάμεις του Κοσσόβου. Στις καταγγελίες αυτές, αν και υπάρχουν στοιχεία, δεν έκανε τίποτε για να τις διαψεύσει, αναφέρει η έκθεση της ευρωπαϊκής έρευνας.

«Ο Θάτσι είναι επικεφαλής της οργάνωσης που στελεχώνεται από μαφιόζους και η οποία άρχισε τις δραστηριότητες της πριν από τις εγκληματικές πράξεις του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, στη συνέχεια, τις διατήρησε ασκώντας ισχυρή επιρροή στις τοπικές αρχές»,αναφέρει η έκθεση η οποία θα κατατεθεί, σήμερα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, η έκθεση αναφέρει ότι ο Θάτσι κατά τα τελευταία δέκα χρόνια είχε τον έλεγχο του εμπορίου ηρωίνης στο Κοσσυφοπέδιο.

--
Τίτλος άρθρου: «СЕ: Хашим Тачи шеф на мафија која тргувала со човечки органи». Δημοσίευση: ‘ereporter’- 16/12/2010

Σχετικό: «Έρευνα Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει UCK και Χασίμ Θάτσι για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων»



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: