Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Παπανδρέου-Νταβούτογλου: Ποιός λέει ψέματα για τα πετρέλαια;

Λίγες ημέρες μετά την δέσμευση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι "δεν υπάρχει περίπτωση συνεκμετάλλευσης τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, με τους Τούρκους" μία νέα δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, προκαλεί εντυπώσεις!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι έτοιμος να κάνει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, απάντησε:

"Bεβαίως! Ηδη το κάνουμε!", δημιουργώντας την απορία ποιός από τους δύο πολιτικούς άνδρες λέει δημοσίως ψέματα!

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τα ελληνικά ΜΜΕ, αφού ακολούθησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΕΣΗΕΑ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα από το υπουργείο Εξωτερικών, παρά το γεγονός ότι ο κ.Νταβούτογλου με την δήλωσή του αυτή εκθέτει προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο!

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση απέναντι στην νέα προκλητική στάση των Τούρκων, εκτός αν υπάρχουν συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι" που την αναγκάζουν να σιωπήσει.

Το newsbomb θα παρακολουθήσει τις επόμενες ημέρες το θέμα και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: