Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΤΣ: Οι απόστρατοι προσπαθούν να κινητοποιήσουν βουλευτές.




Οι απόστρατοι ,όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του,προσπαθούν να "στρίψουν το τιμόνι" για να μην πέσει το "καράβι" του ΜΤΣ στα βράχια. 
Ωστόσο για να αποφευχθεί το ναυάγιο χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα πολιτική βούληση που δεν φαίνεται να υπάρχει. Σ΄ αυτό το πλαίσιο κινείται και η επιστολή του προέδρου της ΕΑΑΣ Αιτωλοακαρνανίας,ο οποίος ζητά από τους βουλευτές της περιφέρειάς του να κινητοποιηθούν. Η επιστολή:

"Πιστεύω έπεσε στην αντίληψή σας το θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.


Το ταμείο αυτό που είναι ΝΠΔΔ και διοικείται από διορισμένο ΔΣ υπό την εποπτεία του Υπ. Εθνικής Άμυνας έφτασε δε σήμερα λόγω κακής διαχείρισης και Διοίκησης να αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Από τον ίδιο τον σημερινό του πρόεδρο και άλλες πηγές έγιναν γνωστά τα παρακάτω:
 

1. Από το 1986 κάποιοι απέκρυπταν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και εισέπρατταν τα μερίσματα.
 

2. Το 1990 η Κυβέρνηση ενίσχυσε το ΜΤΣ με 5 δισεκατομμύρια Δρχ. και εισπράχθηκαν τα 3,5 δις. Δρχ. Το ταμείο διεκδικεί μέχρι σήμερα 4,5 εκ. ευρώ.
 

3. Την 10ετίαν του 1990-2000 πουλήθηκαν πολλά κτίρια για να επιλύσουν προβλήματα όπως είχαν επικαλεστεί τότε χωρίς όμως αποτέλεσμα για το ταμείο.
 

4. Ενοικιάστηκε το Μέγαρο του ΜΤΣ στην κοινοπραξία της Τράπεζας Πειραιώς – Καρούζου αλλά η κοινοπραξία πλήρωσε για την συντήρηση του κτιρίου και άλλα 30 δις. Δρχ. μέρος του οποίου διατέθηκε για αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων τραπεζών. Σήμερα δεν αποδόθηκαν τα 8 εκ. ευρώ για το φόρο που φορολογήθηκε το μίσθωμα
 

5. Το έτος 2004 το ΜΤΣ πουλά μετοχές της ΓΤΕ για να πληρώσει μέρισμα στους δικαιούχους μέχρι το 2006
 

6. Το 2006 συνομολογεί δάνειο με την Eurobank και συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΤΕ.
 

7. Από το 2008 η προικοδότηση πηγαίνει στην κάλυψη του ελλείμματος, ενώ το 2009 σταματά να αποδίδει τις κρατήσεις στα δικαιούχα συγγενή ταμεία ΕΚΟΕΜΣ κλπ.
 
8. Το Υπ. Οικονομικών παρακρατεί στις εισπράξεις μέσω ΓΛΚ που ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 144,966,384 ευρώ, το ΕΛΟΑΣ ( πρώην ΤΑΣ) 14,236,727 ευρώ και η ALPHA BANK 5.742.574 ευρώ. 


Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να σας αναλύσω την κατάσταση που περιήλθε το ΜΤΣ με περισσότερα στοιχεία, αλλά να είστε βέβαιοι ότι οι μερισματούχοι δεν έχουν καμίαν απολύτως ευθύνη για την αδυναμία του ΜΤΣ να καταβάλλει τα μερίσματα – ΒΕΑ – βοήθημα θανάτου. 

Το χρέος του προήλθε κυρίως από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από την πολιτεία εις βάρος του ταμείου. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει λύση. Την λύση βέβαια αυτή την οφείλει η πολιτική ηγεσία (Κράτος) διότι, πέραν των άλλων, αυτό έχει την εποπτεία ενός ΝΠΔΔ.

Σε τούτο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν ότι τα άτομα που εξυπηρετούνται από το ΜΤΣ είναι άνθρωποι που πληρώνουν τις οφειλές τους και σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλλαν στην κατάσταση που ευρίσκεται το ΜΤΣ. 

Το αναλογιστικό έλλειμμα που άρχισε από πολλά χρόνια οφείλεται αποκλειστικά στο Κράτος που με νόμους και Διατάγματα για να κάνει πολιτική έβλαψε το ΜΤΣ, όλα είναι γνωστά. Μην ξεχνάμε ότι χάσαμε ολόκληρη τράπεζα και μια μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς να λύσουμε τα προβλήματα του ταμείου.
 
Τι να σας πρώτο γράψω, ξέχασα και το ΝΙΜΤΣ που είναι το μόνο νοσοκομείου του ΕΣΥ που πληρώνει μισθούς και οι οφειλές των ταμείων ξεπερνούν τα 80 εκ. ευρώ σήμερα Περιουσία του ΜΤΣ και αυτό. Υποσχέθηκα να μην σας κουράσω και θα το κάνω. Δεν θα προτείνω εγώ λύσεις, διότι είναι γνωστό ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά απαιτείται τόλμη και αποφασιστικότητα.

 
Δεν είναι δυνατό σήμερα να προτείνουν μείωση του μερίσματος, μη απόδοση ΒΕΑ και άλλα. 


Πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Επιθυμία και παράκληση είναι να συμβάλλετε στην επίλυση του προβλήματος, διότι σήμερα σεις είστε εκείνοι που υπηρετείτε τα του λαού της περιοχής μας και ως εκ τούτου και τα δικά μας δίκαια αιτήματα.

Φρόνιμο θα ήταν να υποβάλλετε σχετική επερώτηση στη Βουλή, το λίκνο της Δημοκρατίας. 

Τούτο βέβαια έκανε ο Βουλευτής κύριος Μακρυπίδης Ανδρέας και τον ευχαριστούμε. 

Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προς άρση της αδικίας που πρόκειται να εφαρμοσθεί σε βάρος ανθρώπων που όλη τους την ζωή έπραξαν το καθήκον τους με θρησκευτική ευλάβεια και Ελληνικό τρόπο.
Με τιμή και σεβασμό
ΚΑΠΝΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ανχης ε.α
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αιτωλοακαρνανίας"

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: