Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Υπό διωγμό η ελληνική σημαία.



Οι Κύπριοι καταδρομείς το 1974 έγιναν κομμάτια από τις σφαίρες του Αττίλα στις παρυφές του Πενταδακτύλου, υπερασπιζόμενοι την πατρώα γη.

Έκτοτε ένας άγραφος νόμος έλεγε πως πήγαιναν στις ασκήσεις και τις πορείες με τον ελληνικό θυρεό στο γυλιό και το μπέρκεν (το σακίδιο ασκήσεων).

Στις πορείες εντός των χωριών είχαν ένα μικρό σημαιάκι στερεωμένο στο μπέρκεν. Αυτό, μεταξύ άλλων, ενόχλησε κάποιους στο στράτευμα και το απαγόρευσαν.

Το θέμα καταγγέλθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας και επανέρχεται, γιατί η απαγόρευση ισχύει ακόμη. Κάποιοι στο στράτευμα στην ανώτερη πυραμίδα ενοχλούνται από τα εθνικά σύμβολα, σάμπως η Κύπρος να είναι κάτι ξεκάρφωτο και δεν είναι αλύτρωτο τμήμα του ελληνικού έθνους. Παραβιάζουν με τον τρόπο αυτό τη δυναμική πάνω στην οποία είναι κτισμένος ο στρατός μας και τη ζεύξη του με τον ελληνικό στρατό που θα πολεμήσει μαζί μας, αν χρειαστεί, με τα ίδια σύμβολα.

Γνωρίζει το ΓΕΕΘΑ
Για προσπάθεια ''απογαλακτισμού'' της Κύπρου από την Ελλάδα, επιχειρούμενη από την παρούσα Κυβέρνηση, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Σωτήρης Σαμψών, σε δηλώσεις του χτες στη Βουλή.

Το θέμα δεν έμεινε εδώ, έφτασε μέχρι το ΓΕΕΘΑ, που ήδη γνωρίζει ότι στην Ε.Φ. γίνονται πράγματα που δεν συνέβαιναν ποτέ ξανά. Πηγές της «Σ» στον Ελληνικό Στρατό αναφέρουν ότι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που κινούν τα νήματα για κυπροποίηση του στρατεύματος, σε μια εποχή που πρέπει να γίνει μια γροθιά μαζί με τον Ελληνικό Στρατό. Οι Τούρκοι, σημείωσε η πηγή μας, δεν καταλαβαίνουν από... κυπροποιήσεις, κτυπούν τον Ελληνισμό περιφερειακά και αναμένουν το επόμενο μας λάθος, για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Υπέστειλαν και σημαίες

Ο Σωτήρης Σαμψών, κληθείς να σχολιάσει αναφορές για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η υποστολή της ελληνικής σημαίας σε στρατόπεδα και πεδία βολής, είπε ότι υπάρχει μια ελληνοφοβία από την παρούσα Κυβέρνηση, με την έννοια ότι αφαιρούνται ελληνικές σημαίες, θυρεοί και σύμβολα του έθνους.

''Η προσπάθεια απογαλακτισμού από την Ελλάδα ξεκίνησε από το 2008, οπόταν ανέλαβε η παρούσα Κυβέρνηση την εξουσία'', δήλωσε. Εξέφρασε, παράλληλα, την έντονη αντίθεση του ΔΗΣΥ σε μια τέτοια προσπάθεια, λέγοντας ότι το κράτος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό σε θέματα Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει αναφορές σε ενδεχόμενη αύξηση της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά και το ότι αφαιρούνται κονδύλια από την άμυνα, ο Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι ''από τη στιγμή που υπάρχει πολιτική απόφαση και πολιτική βούληση να διατηρείται Ε.Φ., θα πρέπει να τη διατηρούμε σε επίπεδα αξιόμαχα και αξιοζήλευτα''.

Θέση της Επιτροπής Άμυνας στην ολότητά της, όπως είπε, είναι ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί των τελευταίων χρόνων είναι ιδιαίτερα ελλιπείς σε θέματα αμυντικής θωράκισης και ότι τα ποσά των προϋπολογισμών πρέπει να αυξηθούν.


''Δυστυχώς, ούτε ο φετινός προϋπολογισμός βρίσκεται σε επίπεδα που να ικανοποιεί την Επιτροπή Άμυνας'', ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι οι προϋπολογισμοί των τελευταίων χρόνων εξευτελίζουν την Ε.Φ.
''Παρά να διατηρούμε μια Ε.Φ. κατ' όνομα και να την εξευτελίζουμε, καλύτερα να την κλείσουμε και να κηρύξουμε την Κύπρο ανοχύρωτη πολιτεία'', είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ε.Φ. θα πρέπει να αναβαθμιστεί και βελτιωθεί, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό και το στόχο της.

Άδωνις Παλληκαρίδης-ΣΗΜΕΡΙΝΗ

infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_6465.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: