Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Άσκηση νυκτερινής διαβίωσης της ένωσης εφέδρων υπαξιωματικών και οπλιτών

Image
Οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΧ/ΜΧ της ενώσεως εφέδρων υπαξιωματικών και οπλιτών πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο  άσκηση νυκτερινής διαβίωσης στο φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας όσα υλικά έφεραν στον φόρτο τους και ό,τι παρείχε η φύση.
Έτσι, λίγο πριν το τελευταίο φως και με ψιλόβροχο, οι εκπαιδευόμενοι συγκέντρωσαν ξύλα για τη φωτιά και κατασκεύασαν ένα ομαδικό κατάλυμα που θα τους προφύλασσε επαρκώς από τη βροχή. Στη συνέχεια, δοκιμάστηκε η αφή της φωτιάς με υλικά από το ατομικό κυτίο επιβιώσεως (σπινθιριστής μαγνησίου & ταμπόν), η οποία και πέτυχε.
Η χρήση poncho αποδείχθηκε πολύτιμη, πέραν της κατασκευής του καταλύματος, για την προφύλαξη της εστίας και των σακιδίων από τη βροχή. Γύρω από την ομαδική εστία οι εκπαιδευόμενοι δοκίμασαν τις μαγειρικές τους ικανότητες και στέγνωσαν τα ρούχα τους.
Εκτός από το παραπάνω πρακτικό μέρος της δραστηριότητας, δόθηκε η ευκαιρία για ένα σύντομο μάθημα προσανατολισμού χωρίς τη χρήση πυξίδας και άστρων, καθώς και η δυνατότητα αξιολόγησης επί του πεδίου των υλικών που φέρονται στην ατομική εξάρτυση.
Image
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: