Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Βενιζέλος: Καμιά απόλυση στις Ένοπλες Δυνάμεις



«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις», ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση με την οποία το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία των αρχηγών όλων των όπλων, αντιπροσωπείας της Βουλής, των κομμάτων, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά.

Στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Δημ. Ελευσινιώτης, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του έθνους και πρόσθεσε: 


«Η Ελλάδα ως έθνος ναυτικό, ως δύναμη θαλασσινή αποδίδει πάντα ιδιαίτερη σημασία στον εξοπλισμό, την ετοιμότητα, την εκπαίδευση και ιδίως στο φρόνημα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και το Πολεμικό Ναυτικό με τη σειρά του στηρίζει την εμπορική ναυτιλία που είναι ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί μειώσεως του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε: 


«Και σήμερα, αλλά δυστυχώς και τις προηγούμενες μέρες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή. Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις.

Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε».

Είπε επίσης ότι «η νέα δομή δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι ένα σύνθετο εγχείρημα ριζικού εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων». 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: