Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό 800 Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό 800 Συμβασιούχων Πυροσβεστών


 ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Εντείνονται οι αντιδράσεις στους κόλπους των Συμβασιούχων Πυροσβεστών μετά την αδιαπραγμάτευτη θέση που υιοθέτησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της θέσπισης της προϋπόθεσης της ολοκλήρωσης των σπουδών του Δημοτικού σχολείου για την παραμονή τους στο Σώμα. 

«Πρόκειται για μία ρύθμιση που αφήνει εκτός τουλάχιστον 800 άτομα», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, ενώ το σχέδιο νόμου έχει ήδη παρουσιαστεί από τον υφ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Όθωνα, και περιμένει την τυπική έγκριση για να καταστεί νόμος του κράτους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα βρίσκονται σε αναβρασμό, ενώ όπως δηλώνει στον «Ε» ο πρόεδρος των Συμβασιούχων Πυροσβεστών κ. Παπαντώνης, «η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πολλές επιλογές της για να μην προκληθούν αντιδράσεις».

Οι διατάξεις που προκαλούν αντιδράσεις
Η διάταξη του άρθρου 2 προκαλεί αντιδράσεις, καθώς αφήνει εκτός τουλάχιστον 800 πυροσβέστες.

«Οικογένειες με παιδιά θα μείνουν στο δρόμο», λένε ενδεικτικά οι συνδικαλιστές, αφού τουλάχιστον το 16% των Συμβασιούχων Πυροσβεστών δεν έχει ολοκληρώσει το Δημοτικό. Ακόμη διάταξη στην οποία αντιδρούν όλα τα σωματεία, από τα Μέγαρα έως τη Θεσσαλονίκη, είναι εκείνη που περιλαμβάνει όσους είναι πάνω από τριάντα πέντε χρόνων. 

Ναι μεν ξεκαθαρίζει πως δικαιούνται πενταετή παραμονή και εργασία στο Πυροσβεστικό Σώμα, εν τούτοις δεν είναι σαφές τι μέλλει γενέσθαι αργότερα.

Αίσθηση προκαλεί και η διάταξη που προβλέπει μη ανανέωση των συμβασιούχων που είναι μεγαλύτεροι των 49 χρόνων, με τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για «διατάξεις που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση τουλάχιστον 550 συναδέλφους τους». 

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι μειώσεις που επέρχονται στον προϋπολογισμό του 2011 αγγίζουν τα 70.000.000 ευρώ, με τους μισθούς και τα επιδόματα να μειώνονται σημαντικά. 

«Αν δεν γίνουν τροποποιήσεις, θα βγούμε στους δρόμους», προειδοποιούν οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες και προτείνουν η παράγραφος 4 να τροποποιηθεί ως ακολούθως: 
«Κατ’ εξαίρεση, ως Επικουρικοί Πυροσβέστες προσλαμβάνονται εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους…»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: