Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Όχι στην αναδιάρθρωση, ναι στην επιμήκυνση της αποπληρωμής

Τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει πετύχει ποτέ χώρα της Ευρωζώνης υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στη αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για μείωση του ελλείμματος κατά 6% μέσα στο 2010 απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς εκείνων που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παρέβη τη συμφωνία για μείωση κατά 8,1% του ελλείμματος. Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρός ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο και όχι δώρο που έλαβε από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.


Μιλώντας για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως αυτή θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες και τις τράπεζες και θα προκαλούσε αναταράξεις στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας και ακόμη το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα πλεονεκτήματα.


Αντίθετα χαρακτηρίζει σημαντική την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, την οποία η κυβέρνηση έχει συζητήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να αποφευχθεί μία υπερβολική επιβάρυνση.


Σε σχέση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως το απεργιακό δικαίωμα είναι σεβαστό στην Ελλάδα, η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει να κάνει εφαρμόζοντας την πολιτική της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να απορρίπτουν τα μέτρα της. 

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: