Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η προφυλάκιση του συνταγματάρχη-bloger κρίνεται αύριο.Κρατείται στη ΓΑΔΑ.



Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται από τη Παρασκευή ο απόστρατος συνταγματάρχης που κατηγορείται για την ανάρτηση συκοφαντικών και υβριστικών σχολίων εναντίον του Α/ΓΕΣ και της κόρης του,με στόχο τον εκβιασμό.

Ο συνταγματάρχης θα οδηγηθεί αύριο Δευτέρα,μαζί με μία γυναίκα που επίσης συνελήφη,ενώπιον των δικαστικών αρχών ,έχοντας να αντιμετωπίσει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Η κατάστασή του είναι δύσκολη αφού τίποτα δεν αποκλείεται,ακόμη και η προφυλάκισή του.


Ο κατηγορούμενος συνταγματάρχης έχει συνείδηση της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει κι έχει ήδη προσλάβει γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπισή του. 

Το πως θα αντικρούσει τα στοιχεία που υπάρχουν και σύμφωνα με την αστυνομία αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ήταν διαχειριστής το blog και αναρτούσε τα επίμαχα σχόλια είναι άγνωστο.

Το σπουδαιότερο βέβαια που απασχολεί τη δικηγόρό του είναι πως θα καταρριφθεί η κατηγορία περί εκβιασμού που είναι και η σοβαρότερη.


Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η «αποκωδικοποίηση» των στοιχείων που υπάρχουν στο φορητό υπολογιστή του συνατγματάρχη ο οποίος βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εφόδου στο σπίτι του αναμένεται να αποκαλύψει ποια άλλα πρόσωπα έπαιζαν ενεργό ρόλο στο συγκεκριμένο blog.


Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές εντός υπουργείου Άμυνας.


Όσο για την συγκατηγορούμενη του συνταγματάρχη; 

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν συνδέοντας το όνομά της ακόμη και με πρώην γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης .
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: