Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ (ÇΑNAKKALE) 1915 – Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.


Είναι γνωστό ότι, η Τουρκία κάθε χρόνο με μεγαλοπρεπείς γιορτές και απίστευτη κινητοποίηση γιορτάζει τη νίκη σε βάρος των Ευρωπαίων το 1915, στα Δαρδανέλια.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες και ανέκδοτο υλικό που αποκάλυψαν όχι μόνο την τεράστια συμβολή των Γερμανών στην οργάνωση του Τουρκικού στρατού, αλλά και στη συμμετοχή Ελλήνων/οθωμανών υπηκόων στις τάξεις του Τουρκικού στρατού.

Είχαμε γράψει ότι η νίκη στο μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στους Γερμανούς συμμάχους των Τούρκων. 

Χωρίς αυτούς οι Τούρκοι θα είχαν εξαφανιστεί από την πρώτη μέρα των κανονιοβολισμών (Άγγλων, Γάλλων κ.α). Παρουσιάσαμε μάλιστα το οργανόγραμμα του Τουρκικού στρατού όπου υπήρχε πλήθος Γερμανών ανώτατων αξιωματικών.  

Είχαμε επιπλέον σημειώσει ότο η σύγχρονη Τουρκία χρωστάει τα πάντα στον Γερμανό Στρατάρχη Λήμαν Φον Σάντερς, το άγαλμα του οποίου θα έπρεπε να υπάρχει δίπλα σε κάθε άγαλμα του μπετόν-Κεμάλ.


Και όλα αυτά μας απασχόλησαν, διότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μεταξύ των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης, ένα κύμα εθνικιστικού τουρισμού στο Τσανάκκαλέ, όπου παρασύρουν και Πομάκους αδελφούς μας.

Σήμερα, προσκομίζουμε ακόμα ένα τεκμήριο της σύγχρονης Τουρκικής αθλιότητας που αποδεικνύει πως καταστρέφουν τα ιστορικά στοιχεία και δεν σέβονται ούτε την μνήμη των νεκρών.

Είχαμε γράψει στο φ. Μαίου 2009, ότι «υπάρχουν πολλές οικογενειακές μαρτυρίες για συμμετοχή Ελλήνων στον Οθωμανικό στρατό στο Τσανάκκαλέ…όμως γι αυτούς δεν θα βρείτε ούτε λέξη στην τουρκική Ιστορία…τα μνήματα των Ελλήνων… τα κατέστρεψαν οι Τούρκοι μετά τον πόλεμο, για να μην φαίνεται ότι πολέμησαν μαζί τους και χριστιανοί… έπρεπε να δείχνουν ότι αυτοί μόνοι τους πολέμησαν τους κακούς Ευρωπαίους συμμάχους».

Και, να που, όσα ισχυριζόμασταν, έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας SABAH (15.3.2010). Σε άρθρο της η εφημερίδα αποκαλύπτει (και με σχετική φωτογραφία) ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε στο Τσανάκκαλέ μεταξύ των τάφων των Τούρκων στρατιωτών και ο τάφος του Έλληνα (Ρωμιού) Δημητρογιάτη, ο οποίος μάλιστα ήταν γιατρός Συντάγματος και έφερε το βαθμό του λοχαγού. 

 

Ο τάφος με το όνομα του λοχαγού Δημητρογιάτη πρόσφατα… εξαφανίστηκε, διότι οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν ιστορική …έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι ο Δημητρογιάτης ήταν…φανταστικό πρόσωπο! 

 

Ακόμα και νεκρός ο Έλληνας που πολέμησε στο πλευρό τους και έδωσε τη ζωή του για να νικήσουν οι Τούρκοι, ήταν ανεπιθύμητος…Αυτός είναι ο κορυφαίος τουρκικός πολιτισμός! 

Ευτυχώς, φιλότιμος Τούρκος ξεναγός περιοχής διέσωσε τη φωτογραφία του τάφου του, από όπου ξήλωσαν την ταφόπετρα και έβαλαν άλλη με το όνομα κάποιου νεκρού Τούρκου στρατιώτη.

Όταν υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες σκεπτόμενων Τούρκων, ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος και Δασών Βεισέλ Έρογλου, δήλωσε ότι αποκαταστάθηκε ένα ιστορικό…σφάλμα!

http://kranosgr.blogspot.com/2010/12/cnakkale-1915.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: