Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Foreign Policy: Οι 10 πιο άστοχες προβλέψεις…

Foreign Policy
The 10 Worst Predictions for 2010 – Read the full article in english language

Το περιοδικό Foreign Policy, συμπεριέλαβε μέσα στις δέκα πιο άστοχες δηλώσεις του 2010, αυτή του δικού μας Πρωθυπουργού, που έλεγε τα ακόλουθα: 

“Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. 

Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο ποιο θα είναι το οικονομικό σχέδιο.

Ωστόσο θα μπορούσε να είναι κάτι σαν μια εγγύηση μέχρι να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη”.

Και συνεχίζει…

“Όταν λοιπόν οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί αρχίζουν να διαψεύδουν το ότι θα χρειαστούν διάσωση από την ΕΕ, τότε κάτι δεν πάει καλά. 

Μόλις δυο μήνες μετά την παραπάνω κατηγορηματική δήλωση του Παπανδρέου, πως η χώρα του δεν πρόκειται να ζητήσει ελεημοσύνη για να σωθεί η οικονομία της, ζήτησε και επίσημα βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη κατάσταση κρίσιμη και ως «εθνική ανάγκη». 

Το επίσημο αίτημά του εγκρίθηκε τον Μάιο, και η βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα αγγίζει τα $146.2 δισεκατομμύρια.

Το γεγονός πως ο Ισπανός πρωθυπουργός Luis Rodriguez Zapatero δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η χώρα του δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρειαστεί βοήθεια, θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς”.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: