Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η εξάπλωση του Ισλάμ – H εξηγηση του Χαντιθ.



Σήμερα υπάρχουν περίπου στις 4.200 θρησκείες στο πλανήτη. Ωστόσο οι στατιστικές λένε πως το Ισλαμ είναι η πιο αναπτυσσόμενη θρησκεία. 

Η αιτία είναι προφανής. 

Δεν πάσχουν από υπογεννητικότητα οι χώρες του Ισλαμ, όπως και δεν έχουν τη πολυτέλεια να ζουν …Ευρωπαϊκά, την ώρα που η ίδια η θρησκεία τους θέτει φραγμούς στην όποια πολυτέλεια.

Το γεγονός πως οι επικεφαλείς Ισλαμιστές παιρνούν τη καθημερινότητα τους …ευρωπαϊκά, την ώρα που οι υπόλοιποι φυτοζωούν απλώς δεν είναι άξιο …σχολιασμού για εκείνους.

Το Ισλαμ, σαν θρησκεία, ουσιαστικά αρχισε πριν απο 1400 χρονια με ενα μονο ανθρωπο, τον δικό τους Προφητη Μουχαμμαντ ή και Μωάμεθ (ειρηνη και ευλογια σε αυτον – έτσι λένε οι μουσουλμάνοι) και ο αριθμος των Μουσουλμανων σημερα ειναι πανω απο 1.400 εκατομμυρια!

Ποιο ειναι τελικά το μυστικο αυτης της θαυμασιας εξαπλωσης, και τι λενε οι παγκοσμιες στατιστικες για τον αριθμο των Μουσουλμανων στον κοσμο σημερα;

Ο αριθμος των Μουσουλμανων στις διάφορες ηπειρους το 1997 ηταν: 780 εκατομμυρια στην Ασια, 308 εκατομμυρια στην Αφρικη, 32 εκατομμυρια στην Ευρωπη, 7 εκατομμυρια στην Αμερικη και 385 χιλιαδες στην Αυστραλια.

Το 1900, ο αριθμος των Μουσουλμανων σε ολο τον κοσμο ηταν λιγοτερος απο μισος του αριθμου των Χριστιανων αλλα το 2025, ο αριθμος των Μουσουλμανων θα ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των Χριστιανων λογω της σημαντικης αυξησης της Ισλαμικης θρησκειας. Και αυτη ειναι η υψηλοτερη αναλογια αυξησης στον κοσμο!

Οι ίδιοι μιλούν για θάυμα, ωστόσο αν το όλο θέμα το συγκαταλέξουμε στη σημερινή πολιτικο-γεωστρατηγική έρευνα, μόνο για θαύμα δεν μοίαζει και πόσο μάλλον τυχαίο δεν είναι.

Όσον αφορά τα Χαντίθ που αναφέρω, είναι η παράδοση γύρω από την συμπεριφορά και τη σοφία του Μωάμεθ, που καθορίστηκαν μεταδιδόμενα από στόμα σε στόμα από αυτόπτες μάρτυρες κυρίως της πρώτης αλλά και της δεύτερης και της τρίτης Ισλαμικής γενιάς.

Ωστόσο για τη θρησκεία του Ισλάμ δεν θεωρούνται έγκυρα όλα τα Χαντιθ.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: