Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Konstantin Sivkov: “Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να κερδίσει ένα πιθανό πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ ή στη Κίνα”




PRAVDA
Russia unable to win possible war with either NATO or China – Read the full article in english language

Ο Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Nikolai Makarov, δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ πως μετά από δύο χρόνια σχετικών μεταρρυθμίσεων, ο Ρωσικός στρατός έχει προετοιμαστεί αρκετά καλά στο να απαντήσει αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε πιθανή απειλή.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να δημοσιευτούν, ίσως όχι τυχαία, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της Wikileaks που αποκαλύφθηκε πως σε περίπτωση που η Ρωσία αποφάσιζε να επιτεθεί σε κάποια από τις χώρες της Βαλτικής, το ΝΑΤΟ είχε σχέδιο να της επιτεθεί ταυτόχρονα.

 Ωστόσο ο Konstantin Sivkov, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Ακαδημίας δεν είναι και πολύ αισιόδοξος, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το να πιστεύει κάποιος πως η Ρωσία είναι σε θέση να κερδίσει έναν πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ, μοιάζει με …ανοησία.

Η χρήση των πυρηνικών ίσως να έδινε κάποιο προβάδισμα στη Ρωσία δήλωσε, αλλά δεν είναι ποτέ δυνατόν να γίνει πυρηνικός πόλεμος και να υπάρξει νικητής.

Ένας τέτοιος, θα σήμαινε για όλους αυτοκτονία. Πέρα αυτού δηλώνει και ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με τη Κίνα που σε μερικά χρόνια θα έχει φτάσει στο επίπεδο της Ρωσίας όσον αφορά τη κατασκευή στρατιωτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Και καταλήγει, πως για την ώρα η Ρωσία είναι σε θέση να κερδίσει ένα πόλεμο ενάντια σε χώρες όπως είναι η Γεωργία, όχι όμως ενάντια στο ΝΑΤΟ ή τη Κίνα.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: