Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η Τουρκία υπέγραψε LOA για 6 CH-47F Chinook με δικαίωμα προαίρεσης για 8 ακόμη

 
Δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο του 2010 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας υπέγραψε Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) για την προμήθεια 6 CH-47F Chinook με διακρατική σύμβαση Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) και με δικαίωμα προαίρεσης για 8 πρόσθετα ελικόπτερα. 
 
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι παραδόσεις θα αρχίσουν σε 36 μήνες. Η υπογραφή της LOA ακολούθησε την ολοκλήρωση των συνομιλιών για ολοκλήρωση τουρκικών αεροπορικών ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων από την ΤΑΙ. Υπενθυμίζεται πως Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ειδοποίησε στις 7 Δεκεμβρίου 2009 το Κογκρέσο για το σχετικό πρόγραμμα FMS της Τουρκίας, συνολικής δυνητικής αξίας $1,2 δισ. Επιπλέον των ελικοπτέρων της Boeing, η ειδοποίηση περιλάμβανε:
  • 32 αξονοστρόβιλους κινητήρες Τ55-GA-714A, από τους οποίους 28 εγκατεστημένοι και 4 εφεδρικοί.
  • 28 Επίγεια και Αερομεταφερόμενα Συστήματα Ασυρμάτου Μονού Διαύλου (SINCGARS) ARC-201E.
  • 14 Σύνολα Εντοπισμού Σημάτων Ραντάρ APR-39A(V)1.
Περιλαμβάνονταν επίσης εξοπλισμός υποστήριξης, ειδικά εργαλεία και εξοπλισμός δοκιμών, ανταλλακτικά, βιβλιογραφία, επισκόπηση θέσης, εκπαίδευση προσωπικού και σχετικός εξοπλισμός, υπηρεσίες μεταφοράς, υπηρεσίες τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ανάδοχο, καθώς και λοιπά στοιχεία εφοδιαστικής υποστήριξης. 
 
Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον του Τουρκικού Στρατού για ελικόπτερα της κατηγορίας αυτής χρονολογείται τουλάχιστον από το 1996.

(Image US Army)

Δεν υπάρχουν σχόλια: