Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τρία άρθρα του OnAlert για το “Παπανικολής”

Φωτογραφίες από την είσοδο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ στο Ναύσταθμο.

Από χθες το απόγευμα το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμαμίνας.


Με μία τελετή στην οποία παρέστησαν άπαντες από τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,το πλήρωμα του «πιο δοκιμασμένου υποβρυχίου» όπως είπε


ο υπουργός Άμυνας αλλά και του πιο πολυσυζητημένου λέμε εμείς ,έδεσε επιτέλους στη Σαλαμίνα.




Ο υπουργός Άμυνας επιτέθηκε στην ομιλία του σ΄ όσους όλα αυτά τα χρόνια «συκοφάντησαν» το υποβρύχιο ΠΑΠΝΙΚΟΛΗΣ και επεσήμανε την μεγάλη επιχειρησιακή σημασία της ένταξης του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ στο Στόλο.



Στη τελετή υποδοχής του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ βρέθηκε ο Ισκαντάρ Σάφα αλλά καιο υπαρχηγός του ΠΝ του Άμπου Ντάμπι ,το οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται για τη ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.


Ο υπουργός Άμυνας στην ομιλία του επιβεβαίωσε την πρόθεση που έχει η κυβέρνηση να πουλήσει κάποια από τα υποβρύχια 214 μεταξύ των οποίων είναι και ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,όπως είχε γράψει το Onalert. Είπε όμως ότι το ΠΝ θεωρεί τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ως το πλέον δοκιμασμένο και αξιόπιστο υποβρύχιο κάτι που σημαίνει ότι η λίστα των προς πώληση υποβρυχιών δεν θα τον περιλαμβάνει.


Βασιλάκος προς βουλευτές:"Εγώ δεν έχω ασυλία όπως εσείς".

Οι συνεχείς συστάσεις προκάλεσαν την αντίδραση Βασιλάκου ο οποίος ρώτησε ευθέως αν τον απειλούν. Όλη αυτή η συζήτηση έγινε με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παπανδρέου στην υπόθεση των ναυπηγείων,εμπλοκή την οποία επιχείρησε με δηλώσεις του ο κ.Βασιλάκος.

*Ο πρώην ΓΔΕ δεν είπε κανένα όνομα απ΄ αυτά που πλούτισαν από τους εξοπλισμούς λέγοντας προς τους βουλευτές που τον ρωτούσαν για τις σχετικές του δηλώσεις: «Εγώ δεν έχω βουλευτική ασυλία να με καλύπτει όπως εσείς».


*Ο ΥΕΘΑ από την άλλη ζήτησε από τον Β.Βασιλάκο να του απαντήσει γιατί αφού όπως υποστηρίζει υπήρχε συμφωνία γα τα ναυπηγεία το καλοκαίρι του 2008,δεν υλοποιήθηκε. Απάντηση δεν πήρε και στην αίθουσα δεν βρισκόταν ο τότε υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης,ο οποίος πιθανόν να γνώριζε την απάντηση.


*Ο κ.Βενιζέλος χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που είχαν να κάνουν με τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ,κάνοντας λόγο για «παραδημοσιογραφικά παιχνίδια» αλλά και για «εκβιασμούς». Λεπτομέρειες δεν έδωσε.


*Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής την οποία έκανε ο Ε.Βενιζέλος δεν έγινε δεκτή από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Κάπως έτσι,χωρίς συμπέρασμα η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος και ο υπουργός Άμυνας πήγε να υποδεχτεί τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.



Πολιτική αντιπαράθεση για τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

Η περιπέτεια δεν έλειψε ποτέ από το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Ούτε εκείνο,το θρυλικό που διέπρεψε στο πόλεμο,ούτε και στο σύγχρονο που χθες πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχτηκε στο Ναύσταθμο.

Η συζήτηση περί των τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν στο υποβρυχίο συνεχίστηκε μέχρι και στη τελετή υποδοχής του στη Σαλαμίνα ,με αφορμή δημοσίευμα που υποστήριζε ότι ακόμη και στο ταξίδι της επιστροφής του από το Κίελο παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Αν και το δημοσίευμα διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το ΓΕΝ .λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίησή του,έδωσε μια πολύ ωραία αφορμή στα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθούν με τη κυβέρνηση. Η πιο «σκληρή κόντρα» έγινε μεταξύ του ΛΑΟΣ του υπουργείου Άμυνας.

“Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε επιμείνει τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσο και στην Ολομέλεια να ζητηθεί η διαβεβαίωση του Αρχηγού ΓΕΝ ότι είχε εξετασθεί το υποβρύχιο Παπανικολής και είχε βρεθεί πλήρως αξιόπλοο.Ο Αρχηγός πλέον είναι έκθετος.Γνωρίζει πολύ καλά από τον Κώδικα Τιμής τι πρέπει να πράξει”,λέει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ,που ουσιαστικά ζητά τη παραίτηση του Α/ΓΕΝ !

Η απάντηση του ΥΕΘΑ αρνείται κατηγορηματικά το όποιο πρόβλημα κάνοντας λόγο για δημαοιογραφικά φληναφήματα:

«Παρακαλείται το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ να επικοινωνήσει με τον βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ Πρέσβη κ. Κοραντή, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα το απόγευμα το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην τελετή επίσημης εισδοχής του «Παπανικολή» στη δύναμη του Στόλου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αρχηγό του ΓΕΝ, τον Αρχηγό του Στόλου, τον Διοικητή Υποβρυχίων και τον Κυβερνήτη του «Παπανικολής», σε σχέση με την ποιότητα, το αξιόπλοο και το αξιόμαχο του πιο σύγχρονου και αξιόπιστου σκάφους του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Είναι επίσης προφανές, ότι το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ δεν έχει ενημερωθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τα όσα σχετικά με το «Παπανικολής» - με αφορμή χθεσινά δημοσιογραφικά φληναφήματα- και την κατάστασή του ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής, παρισταμένου -μεταξύ άλλων- και του Αρχηγού του ΓΕΝ, συνεδρίαση στην οποία εκπροσωπήθηκε βεβαίως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, χωρίς να θέσει κανένα ζήτημα είτε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είτε προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που τιμά το ρόλο της και περιβάλλεται με την απόλυτη εμπιστοσύνη της Πολιτείας».

Καλορίζικο το υποβρύχιο!

πηγη : OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: