Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

The Wall Street Journal: “Οι Έλληνες πολιτικοί απαγοητεύουν τη χώρα τους”

 
The Wall Street Journal


Greek Politicians Fail the Nation Again – Read the full article in english

Η εφημερίδα “The Wall Street Journal” σε άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες, καταρχήν κάνει σκληρή κριτική στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης γιατί μετά τη πρόσφατη συνάντηση που είχαν με το Πρωθυπουργό δεν του παρείχαν την αναγκαία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, πολιτική συναίνεση.

Η εφημερίδα μάλιστα, προχωρεί σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όσον αφορά τους αρχηγούς των αντιπολιτευομένων Ελληνικών κομμάτων και τόνιζει πως “παιδιαρίζουν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος, χάρην της εξουσίας έστω και αν αυτή έρθει επάνω σε …ερείπια”.

Στη συνέχεια τα “βάζει” και με τη κυβέρνηση που όπως αναφέρει με μια “ανόητη συμπεριφορά” καταδίκασε τις δικές της προσπάθειες. Ουσιαστικά εδώ η κριτική ασκείται, γιατί κατά το δημοσίευμα προγραμματίστηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών χωρίς προηγουμένως να υπάρξει η σωστή τακτική και οργάνωση ώστε να συναινέσουν οι πολιτικοί αρχηγοί μεταξύ τους.

Πιο κάτω γίνεται λόγος για ”ανταρσία” στο κυβερνών κόμμα αφού ορισμένοι βουλευτές του διαφωνούν με τη κυβερνητική πολιτική.

Για το ΚΚΕ, αναφέρει πως μιλάει για “εργασιακό μεσαίωνα” ενώ το ίδιο ζει ακόμη με το όραμα των μπολσεβικίστικων επαναστάσεων.

Σχετικά με το ΛΑ.ΟΣ, που το χαρακτηρίζει εθνικιστικό σαν κόμμα, αναφέρει πως πάσχει από αμνησία αφού αρχικά μιλούσε για εθνική συναίνεση, σήμερα βρίσκεται “απέναντι” στα ίδια του τα λόγια.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως τηρεί ίσως και τη χειρότερη στάση και απορρίπτει τον διάλογο,

ενώ στο τέλος αφήνει τη ΝΔ, που όπως τονίζει τηρεί μια απερίσκεπτη στάση ξεχνώντας πως μετά τη μεταπολίτευση έχει κυβερνήσει κάνοντας σοβαρά λάθη και πως έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης με το σημερινό κυβερνητικό κόμμα.

Συμπερασματικά αναφέρει πως οι σημερινοί Ελληνες πολιτικοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων και δεν έχουν αντιληφθεί πως η χρεοκοπία είναι προ των …πυλών.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: