Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ WikiLeaksΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


Υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές ζητούσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον.

Αυτό προκύπτει από ένα ακόμη έγγραφο του WikiLeaks που μόλις δόθηκε στην δημοσιότητα. 

Πρόκειται για εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη και αφορούσε συζήτηση που ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε κάνει με Ευρωπαίους συναδέλφους του, κατά τη συνάντησή τους στην σουηδική πρωτεύουσα, στις 3 Ιουλίου 2009.

Με τις ΗΠΑ να έχουν ήδη αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία», ο κ. Γκόρντον είχε πει ότι τα Σκόπια πρέπει να υποχωρήσουν σε ζητήματα όπως αυτό της ονομασίας του αεροδρομίου, αλλά… διαθέτουν λογικά επιχειρήματα σε άλλα ζητήματα, όπως η γλώσσα και η υπηκοότητα!

Αποκαλώντας την γειτονική χώρα «Μακεδονία», ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε πει πως το κράτος αυτό «δίκαια ή άδικα ίσως θα πρέπει να συμβιβαστεί στο ζήτημα της ονομασίας προκειμένου να προχωρήσει στην ένταξη στην ΕΕ».

άσει του ίδιου εγγράφου, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ακόμη πως απαιτούνται κάποιες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές (Ελλάδα και ΠΓΔΜ) σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ονόματος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: