Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κοροϊδίας συνέχεια για τους χιλιάδες ΕΠΟΠ

121210-epop

Άνω-κάτω το υπουργείο Άμυνας από το δημοσίευμα του «ΕΚ»

Ο «ΕΚ» πρώτος σας ενημέρωσε (για πολλοστή φορά φέτος) για το θέμα που έχει ανακύψει, με τη μονιμοποίηση των χιλιάδων ΕΠΟΠ που προσελήφθησαν επί ΠΑΣΟΚ, το 2004.

Το σχετικό ρεπορτάζ μας, προκάλεσε σάλο, αλλά και τη δυσφορία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έσπευσε να αναδιπλωθεί, χωρίς όμως να πείσει. Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο... 

Και όλα αυτά, την ώρα που στην κυβέρνηση συζητούν τη μείωση της συνολικής δύναμης των Ενόπλων μας Δυνάμεων κατά 30.000 άτομα, θέμα για το οποίο σας ενημερώσαμε, αλλά επαναφέρουν στη ζούλα από την αποστρατεία με απόφαση ΠΑΣΟΚ και υπογραφή Κρυονερίτη, 16 «πράσινους» υπαξιωματικούς!

Και έπεται συνέχεια, μαθαίνουμε... Τόσο καλά! Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά οι κομματικές εργολαβίες δεν σταματούν. 

Για το τελευταίο θέμα «βοά» το Πεντάγωνο, ενώ κάποιοι έχουν εκτεθεί παρά πολύ. Εμείς, πάντως, τα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε πλήρως όταν έρθει η ώρα.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι ΕΠΟΠ για να μονιμοποιηθούν οφείλουν να επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις, αλλά και να κριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια όργανα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει (παλαιότερα, η Πολιτεία έκανε ό,τι μπορούσε ώστε οι ΕΠΟΠ να πετύχουν τη μονιμοποίησή τους, ακόμα και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις για αυτούς που είχαν «κοπεί» στα γραπτά). 

Αυτή είναι τουλάχιστον η προβλεπόμενη διαδικασία, που αφήνει όμως μεγάλα περιθώρια για «ελιγμούς» (και δυστυχώς για «εμπόριο ελπίδων και εκβιασμούς) στην πολιτική ηγεσία. 

Την ίδια ώρα, η ανησυχία είναι διάχυτη στις τάξεις των ΕΠΟΠ, δεδομένου ότι με αυτά που έχουν δει οι άνθρωποι να συμβαίνουν στον τόπο από τον Οκτώβριο του 2009, δεν αισθάνονται να καλύπτονται από τις συνεχείς φραστικές «διαβεβαιώσεις» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Η δήλωση του τελευταίου «δεν μιλήσαμε ποτέ για απολύσεις μόνιμου προσωπικού», προκάλεσε βέβαια πανικό στις τάξεις των Επαγγελματιών Οπλιτών, καθώς οι ΕΠΟΠ δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί...

Επίσης: η «διελκυστίνδα» στο Πεντάγωνο με τη νέα δομή δυνάμεων, αλλά και οι συνεχείς αναφορές σε επικείμενη μείωση του στελεχιακού δυναμικού, λογικό είναι να ανησυχούν τους ΕΠΟΠ, οι οποίοι προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από παραμεθόριες περιοχές, όπου και υπηρετούν. Σημειωτέον ότι τη νύφη της μείωσης δυνάμεων, θα την πληρώσει κυρίως ο Στρατός Ξηράς. 

Όμως: αν δεν συνεχίσουν στο στράτευμα οι ακρίτες μας, αποδυναμώνεται δραστικά η εθνική μας άμυνα. 

Και μια υπόθεση εργασίας δική μας: ο κ. Βενιζέλος δεν δεσμεύεται, γιατί όπως έχουν τα πράγματα, ούτε ο ίδιος ξέρει τι θα γίνει. 

Υπόψη, ότι στο Μαξίμου δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τον εκθέσουν και να τον φέρουν αντιμέτωπο με τους ΕΠΟΠ και τις οικογένειές τους. Αλλά αυτό, δεν αφορά στην εθνική μας άμυνα, η οποία πρέπει να μείνει έξω από πολιτικά παιχνίδια.
Χριστόφορος Πετρίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: