Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μας ψεκάζουν αεροπλάνα που δεν υπάρχουν!!!

chem2

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
Μην ανησυχείτε. 

Τα αεροπλάνα που καθημερινά παρακολουθείτε να σας ψεκάζουν δεν υπάρχουν! 

Όχι δεν τρελαθήκαμε, αλλά πάνε να μας τρελάνουν.
Μετά τον υπουργό Αμύνης Ευάγγελο Βενιζέλο που δήλωσε άγνοια για τα «ψεκαστικά» αεροσκάφη που πετάνε ολημερίς (και ολονυχτίς) πάνω από την Ελλάδα παραπέμποντας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ήρθε και ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας να δηλώσει ότι θεωρεί «απίθανη την πτήση αεροσκαφών χωρίς διακριτικά και αγνώστου ταυτότητας»!!!

Με τη σειρά του μάλιστα ρίχνει το μπαλάκι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πιάσ’ το αβγό και κούρευτο, δηλαδή.

chem

Απολαύστε την απάντηση Βούγια στον Κυριάκο Βελόπουλο:
«Σε απάντηση της Ερώτησης με αριθμό 5344/21-10-2010 που κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής κ. Κυριακ. Βελόπουλος σχετικά με τον έλεγχο και την καταγραφή των διαρκών αυξανομένων αεροψεκασμών, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. ΥΠΑ/Δ13/Α/38311/2051/10-11-2010, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
1. Η ΥΠΑ ελέγχει την υποβολή σχεδίων πτήσεων σε ό,τι αφορά στον χαρακτήρα της πτήσης (στρατιωτική, πολιτική, εμπορική) και όταν πρόκειται περί φορτίου σε ότι αναγράφεται στο πεδίο 18 του σχεδίου πτήσης (π.χ. ραδιενεργά υλικά κλπ.).
2. Με δεδομένη την υποχρεωτική κατάθεση σχεδίων πτήσης εκ μέρους των α/φων θεωρούμε απίθανη την πτήση α/φων χωρίς διακριτικά και αγνώστου ταυτότητας. Συνεπώς δεν διαθέτουμε στοιχεία για παρόμοια α/φη.
3. Τα ραντάρ που χρησιμοποιεί η υπηρεσία μας δεν δύνανται ν’ ανιχνεύουν χημικά στοιχεία ή ίχνη αεροψεκασμών παρά μόνον στόχους που αντιστοιχούν σε α/φη. Ως εκ τούτου ίχνη α/φων αντιληπτά σε ανοικτό χώρο δεν απεικονίζονται στα ραντάρ της υπηρεσίας μας.
4. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας χορηγεί, κατόπιν ελέγχου, τις Αδειες Γεωργικών Εφαρμογών από αέρος στις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Τους λόγους πραγματοποίησης των αεροψεκασμών πιστοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο και χορηγεί, επίσης, τις σχετικές άδειες, συμπεριλαμβανόμενης και της χρήσης συγκεκριμένων προς τούτο ουσιών και υλικών.
5. Σ’ ό,τι αφορά τις λεγόμενες «λευκές ουρές», τα contrails των αεροσκαφών, επισημαίνουμε ότι οι αεροπορικές πτήσεις αυξάνονται τα τελευταία χρόνια με γεωμετρική πρόοδο, δημιουργώντας κυριολεκτικά «συνωστισμό» στον ουρανό. Τα σύγχρονα τύπου jet αεροσκάφη, τα οποία ίπτανται σε ύψη από 28000 έως 43000 πόδια, όντως αφήνουν «ουρές» που στην αεροπορική ορολογία ονομάζονται contrails και δημιουργούνται από δύο αιτίες:
Όταν η ατμόσφαιρα έχει υγρασία, τα μόρια των καυσαερίων λειτουργών ως πυρήνες συμπύκνωσης, δημιουργώντας «λευκές γραμμές» ή «ουρές».
Οι υδρατμοί, που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, βρίσκονται σε κατάσταση Υπέρτηξης και συμπυκνώνονται μόλις βρουν κατάλληλους πυρήνες, δηλαδή μόρια καυσαερίων.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ
».

ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
chemtrails
Αντί άλλης απάντησης στον κ. Βούγια του θυμίζουμε τι δήλωσε πριν μια εβδομάδα στην «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής» ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
http://www.elora.gr/portal/interviews/9--/2658-2010-12-06-11-59-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: