Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

"Παγιδευμένος" ο Βασιλάκος!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έχει αρχίσει να γίνεται
διασκεδαστική αυτή η ιστορία με τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκο. Τουλάχιστον για εμάς τους δημοσιογράφους. Γιατί καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι έχει πάθει ο κ.Βασιλάκος.
Επειδή οι περισσότεροι έχετε βάλει δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» στο ίδιο τσουβάλι το οποίο κάθε μέρα πετροβολάτε να σας εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα. Ας πούμε ότι ένας δημοσιογράφος θέλει να κάνει τη δουλειά του.Και αυτοί είναι οι περισσότεροι. Διαπιστώνει λοιπόν ότι ένας υπουργός,αξιωματούχος,στέλεχος της κυβέρνησης ή του κόμματος από εκεί που δεν είχε να κεράσει ούτε καφέ στο καφενείο της Βουλής,βρίσκεται με σπίτι σε ακριβή συνοικία της Αθήνας ,με εξοχικό σε ακριβό νησί των Κυκλάδων,με σκάφος αραγμένο σε ακριβή μαρίνα των νοτίων προαστίων.


Τολμά να διατυπώσει το ερώτημα «μα που τα βρήκε»; Το πιθανότερο είναι να δεχτεί μία ωραιότατη αγωγή την οποία σας λέμε με βεβαιότητα ότι πρωτόδικα θα τη χάσει. Ο δημοσιογράφος εννοείται!

Ο υπουργός-αξιωματούχος-κομματικό στέλεχος ή και επιχειρηματίας θα παρουσιάσει δυο ,τρία ωραιότατα δάνεια και ...καθάρισε. Ξέροντας μάλιστα ότι ο κάθε πραγματικός δημοσιογράφος δεν έχει κανέναν να τον στηρίξει στα δύσκολα –η ΕΣΗΕΑ ως γνωστόν είναι εδώ και καιρό κλάμπ όχι συνδικαλιστικό όργανο- θα βγει από το δικαστήριο απολύτως καθαρός.Που μπορεί και να είναι...


Γιατί σας τα λέμε όλα αυτά; Περίπου την ίδια κατάσταση βιώνει ο κ.Βασιλάκος και μάλιστα σε χειρότερη μορφή. Γιατί ο πρώην ΓΔΕ έχει δει
χιλιάδες έγγραφα ,έχει ακούσει πολλά απ΄ αυτά τα «μυστικά» που ακούγονται σε υπουργικά γραφεία ,έχει εντοπίσει που γινόταν οι «στραβές»,αλλά τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει!

Έκανε το λάθος να θελήσει να «φωτογραφήσει» πρόσωπα και καταστάσεις και τώρα έχει βρεθεί στη δεινή θέση να του ζητάνε όλοι να πει ονόματα και διευθύνσεις. Υπογείως το ζητάνε ...χαιρέκακα
ακόμη και αυτοί που πιθανόν τα ονόματά τους θα τα έλεγε σε άλλη χώρα ο Βασιλάκος!  

Αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν μπορεί. Ξέρει ότι μόλις ξεστομίσει ένα επίθετο τον περιμένει μακρά δικαστική μάχη στην οποία θα είναι κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταδικαστεί κιόλας.

Η ειρωνεία είναι ότι το συγκεκριμένο νόμο τον έχει φτιάξει ο σημερινός υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος χθες τον κάλεσε να πάει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε περί «επιβλαβούς» συμφωνίας στην υπόθεση των ναυπηγείων και των υποβρυχίων. 

Ο κ.Βενιζέλος βέβαια μάλλον ευχαριστημένος είναι από όσα είπε ο κ.Βασιλάκος,ο οποίος με την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παπανδρέου στην υπόθεση των ναυπηγείων ,έδωσε το καλύτερο άλλοθι στον υπουργό Άμυνας σε περίπτωση που η συμφωνία αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε. Αντιθέτως ο προκάτοχός του Β.Μεϊμαράκης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αφού όπως λέει ο στενός του συνεργάτης Β.Βασιλάκος είχε στα χέρια του συμφωνία με τους Γερμανούς το καλοκαίρι του 2008,δεν την προχώρησε.

Τι θα γίνει τελικά; Τίποτα. Ο κ.Βασιλάκος θα πάει στη Βουλή ,θα πει μία από τα ίδια και θα ζει με την ελπίδα ότι ο εισαγγελέας στον οποίο κατέθεσε πρόσφατα θα αφεθεί να κάνει τη δουλειά του και κάποια στιγμή να τον δικαιώσει για όσα περίπου είπε. Εξαιρετικά αμφίβολη εξέλιξη,για να μην πούμε απίθανη.

Έτσι κι αλλιώς σας το έχουμε ξαναγράψει. Αυτή η έρευνα για το ποιος πλούτισε και πόσο από τους εξοπλισμούς δεν είναι δουλειά των εισαγγελέων,αλλά του ΣΔΟΕ. Πρώτα απ΄ όλα όμως πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και απόφαση ότι όλα θα βγουν στη φόρα. Υπάρχει;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: